wahai perempuan..nak kawin?


Sebab perempuan tak mau kahwin?
1.    Dah ada kerjaya dan duit sendiri. tak perlukan suami untuk sara kos hidup dan juga shopping.
2.    Takut body figure lari. Kang termengandung and terbersalin kan dah kena diet nak kurus. Benci gemuk.
3.    Rasa lebih selesa kerana tak ada komitmen.
4.    Tak perlu masak jika malas. Kan biasa lelaki nak perempuan yang boleh masak utk jadi bini.
5.    Boleh save banyak duit sebab tak payah tolong suami bayar hutang.
6.    Tak perlu berkongsi; katil, bilik air, bla3.
7.    tak payah nak minta kebenaran nak buat apa-apa pun.
8.    Tak jumpa calon yang dikehendaki.
9.    Untuk elak kan hati disakiti.
10. Boleh tidur sepanjang hari masa hujung minggu.

Sebab perempuan nak kawin awal?
1.    Dah tak dapat kawal nafsu nak berlaki.
2.    Takut BF dirampas orang.
3.    Mak bapak suruh untuk elak maksiat.
4.    Kawan baik dah kawin so nak kawin jugak.
5.    Dah sampai seru.
6.    Kena tangkap dengan pak imam.
7.    Saja ikut trend semasa, habis sekolah terus kawin.
8.    Nak ikut sunnah.
9.    Pegang prinsip ‘ perempuan setinggi mana pun belajar, akhirnya duk kat ceruk dapur jugak’.
10. Nak lahirkan anak yang ramai. 


*entry ni tak de kaitan dgn mana2 pihak. ni semua pendapat aku je. sekian.
wahai perempuan..nak kawin? wahai perempuan..nak kawin? Reviewed by Rodiah Amir on November 17, 2011 Rating: 5

1 comment:

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

Contact


Powered by Blogger.