Kemanisan bersahabat.

by - August 23, 2013

*ini sepatutnya entry isnin lepas. tapi hari ni baru berjaya post.

Salam Selasa.

Masih berbekas penat lelah semalam. Harini tertewas bila selesema. Nak makan pun tak berapa selera. Walau penat tapi Alhamdulilah kepuasan amat menakjubkan. Walau ada yang keruh sebelum ni harap selepas event semuanya jadi jernih. Syukur, syukur, syukur  Ya Allah.

* tip dipermudahkan segala amalan, murahkan rezeki, jauh dari stress ialah amalkn baca Al Ma’thurat. InsyaAllah.


Semalam PST Riang Raya Aidilfitri. Sesuai dengan nama, memang riang ria kami semalam. Tetamu yang datang pun gembira. Kenyang. Hati pun senang. Semua bagi comment yang marvellous sebab apa yang diberi pada kami sesuatu yang kaku. Jadi kami sedaya upaya menghidupkan sesuatu itu. Allah izinkan. Alhamdulillah. Sesetengah orang pandang rendah dengan keupayaan kami. Dan kami Berjaya buktikan kami boleh. Yeahaaa.

*bila hati susah, gaji sentiasa tak cukup, selalu marah2, hilang arah maknanya Allah suruh manusia audit hal solat, hubungan dengan Allah, hubungan dengan manusia.


Setelah sekian lama, baru dapat rasa semula kemanisan sahabat. Dulu, lama dahulu pernah satu ketika mereka-mereka meninggalkan kesan buruk dalam hidup, tapi sekarang sesuai dengan peredaran masa mereka kembali mengukuh siratulrahim. Tak lama dahulu ada yang terasa sebab lidah, Alhamdullilah itu sudah terubat. Syukur. Masa itu tidak lama.

*belajar memaafkan agar kehidupan dapat diteruskan. Siapalah kita nak berdendam. Siapa kita nak menidakkan nikmat Allah berikan. Sucikan hati supaya Hidayah dan doa mudah kita terima.
You May Also Like

2 Comments

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.