Ungu,hijau biru, Merah, hijau atau biru yang mana satu

As salam dan selamat pagi. 

Gigih menulis pepagian bila baca satu entry blog  En Freddie.  Basically its about how to control your mind nak suruh menabung. instead of you remind yourself untuk put aside money or transfer macam aku selalu buat everymonth. Cara lain ialah memilih warna duit untuk menyimpan.

Setiap kali dapat duit note oren dia akan simpan. Kejujuran adalah penting. So aku macam terpengaruh nak buat jugak cara simpanan macam ni. Tengoklah sampai mana aku dapat bertahan. Atau cari jalan lain pulak nak simpan. 

Semalam dalam train dalam perjalanan balik fikir semua kos yang akan ditanggung. Bila fikir lama-lama rasa macam nak gila dan of course kena hentikan tabiat belanja bermewahan. Setiap sen amatlah bernilai. 

Jom start belanja dengan bijak dan pilih satu warna untuk start simpan.. Yang mana ya.

hai duit :)



*gambar credit google image
*link entry to http://www.freddie.my/simpanan-oren/

1 comment:

  1. bagusnya entry ni...den pon nak start nyimpan lah :)

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.