Hapus Bulu dengan Organic Wax - www.rodiahamir.com

Lifestyle & Food Blogger. Sharing about Parenting, tutorial, Beauty Tips, Entertainment &; Nice place

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Aug 28, 2017

Hapus Bulu dengan Organic Wax

Assalamualaikum.

Selamat hari Isnin. Sihat tak?
Hari Isnin hari permulaan kerja bagi sesetengah Negeri.

Nak gain positive mood tu paling mencabar. Nak share story kisah seorang pembeli ni.

Last few weeks ada seorang customer whatsapp macam biasa nak beli Organic Wax then dia ada highlight yang kulit dia sensitive. Tak boleh shave or guna Veet sebab nanti akan naik bintik merah yang teruk.
Baca selanjutnya

Btw customer ni lelaki ya. Dia punya concern is jambang dia tumbuh dengan lebat dan dia tidak selesa. So far Organic wax memang sesuai untuk semua jenis kulit. Aku pon advise Do’s and Don’t’s.
Alhamdulillah. Dia berjaya waxing tanpa ada masalah dan berpuas hati dengan result. Tapi bintik masih keluar. Part ni dah syak yang kulit dia memang allergic dan bermasalah. Macam eczema allergy to food etc kan? ha ni lebih kurang.

Tapi memandangkan aku dah pernah ada experience handle customer macam ni so aku dengan tenang advise the next step bla3.

Customer happy dengan penerangan aku kasik. Dia senang hati. Silap haribulan kalau salah explain and suggest benda bukan-bukan confirm customer mengamuk. Point kat sini aku nak share ialah: customer service kena first class.

1.       Try berada di tempat customer. Fahami masalah dan cuba suggest dan jangan paksa.
2.       Positive dan bertolak ansur.
3.       Sebolehnya reply asap dan explain kalau tak dapat reply whatsapp customer.

Step atas ni selalu aku amalkan masa nak close deal dengan customer. Alhamdulillah berkesan. Tapi kalau dapat customer yang selalu nak menang dan nak dilayan macam raja, layanlah semampu mungkin.

Untuk siapa yang cari product nak hapuskan bulu kat muka, dan seluruh badan boleh whatsapp akak ye. 017-9270848. In sha Allah Organic Wax dapat membantu.