Cold Wax Tak Perlu Dipanaskan | Cabut Bulu Dengan Wawawax - www.rodiahamir.com

Lifestyle & Food Blogger. Sharing about Parenting, tutorial, Beauty Tips, Entertainment &; Nice place

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Oct 30, 2017

Cold Wax Tak Perlu Dipanaskan | Cabut Bulu Dengan Wawawax


Assalamualaikum.

Kalau di pasaran ada dua jenis wax yang digunakan untuk waxing iaitu Cold wax dan Hot wax.
eh apeni? pening la..
Apa beza hot dan cold ni?

Meh nak explain;


Kalau namanya hot wax;

Wax itu perlu di panaskan sebelum digunakan. 
Selalu Pusat Kecantikkan dan Spa sediakan perkhidmatan macam ni. 
Home Spa katanya.
Cara panas berbeza setiap jenis. 
Yang rasa leceh bila perlukan alatan tertentu nak panaskan.
Area sesuai untuk guna hot wax adalah di kawasan yang sensitive seperti Muka dan Miss V.
Hati-hati dengan suhu wax ya sebelum guna.
Melecur kulit nanti. 

Cold Wax Pula adalah sebaliknya;

 Tak perlu dipanaskan dan boleh digunakan bila-bila masa sahaja.
Cold wax boleh digunakan di semua kawasan yang berbulu termasuk kawasan sensitive.
Hasil adalah sama iaitu dapat mencabut bulu sehingga akar umbi.

Dah ada yang mudah macam Wawawax kenapa perlu bersusah payah kan?


Ada soalan? Jom follow Instagram sis  instagram.com/wawawaxfor.u

Whatsapp Click Sini