Mabuk Mengandung Anak Ketiga - www.rodiahamir.com

Lifestyle & Food Blogger. Sharing about Parenting, tutorial, Beauty Tips, Entertainment &; Nice place

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Oct 20, 2017

Mabuk Mengandung Anak Ketiga

Assalamualikum
#entrythrowback

13/July/2017 – kandungan ber umur 12 minggu 1 Hari

Mak tengah alami morning/noon/evening/night sickness. Setiap masa.
Macam ulang balik pertama kali mabuk pregnant anak pertama je nih.
Tak boleh makan lebih, minum lebih, minum air masak lagi la cepat keluar.


Selain muntah selalu sangat rasa cirit birit.
Rasa asyik nak tidur.
Cepatlah first trimester berlalu.
Mak tak kuat sangat.

So far makan gula-gula berangin tak berkesan sangat, minum air masam pon tak berkesan.
Paling berkesan so far kemam chocolate bulat dalam ada Almond jenama Beryl’s.
Makan tu tahan sekejap la rasa loya tu.

Hari tu pergi check pregnant di Private Clinick di Dataran Wangsa.
Doctor Sakinah, Klinik Anda.
Klinik khas wanita mengandung sebab ada semua service scan.
Semuanya friendly, staff and doctor. 
Nama doctor Sakinah. Sweet dah masih muda.

Dapat acid folic dan vitamin untuk 3minggu dan scan 2D dikenakan charge RM100.
Harga standard 2017 rasanya. Pernah kena lagi mahal dari ni.
Kalau pergi Klinik Goment free je woi.

Sekarang masih belum mendaftar. Belum datang mood.