Resepi Coleslow Mudah ala KFC - www.rodiahamir.com

Love to talk about my Life, Food, Recipe, Parenting, Beauty, Entertainment , & Travel

Breaking

Home Top Ad

Feb 18, 2018

Resepi Coleslow Mudah ala KFC

KFC Coleslow

Assalamualaikum, 

Selalu kalau pergi KFC mesti akan order set yang ada coleslow. Rasa lemak-lemak tu makan dengan nasi ayam dia perghh memang sedap sangat. Selalu order yang set ada ayam, nasi dan coleslow. Orang ada anak kecik tu la menu akan di order. Sebab tak pedas dan mengenyangkan. 

Minggu lepas, Gara-gara malas nak makan nasi waktu malam so husband minta sediakan coleslow untuk dimakan dengan burger. Nak buat pun simple sangat. Bahan pun  ada kat rumah. 


Sayur + Mayonese + Perahan Lemon + Serbuk perasa + susu segar / susu pekat manis + lada sulah

Coleslow KFC

 Hiris sayur (kubis + Lobak sehalus mana yang korang nak. ni aku guna pisau je, lagi halus lagi sedap. 


Campur semua bahan-bahan macam dalam gambar aku kat atas tu. letak dalam fridge sejam dua. kalau tak sabar ok je makan terus. 

Kalau nak jamu orang datang rumah elok buat malam hari dan biar semalaman lagi power rasa dia. 


Makan ni je pun dah kenyang. Kurang menyihatkan tapi sekali sekala ok la. 

3 comments:

  1. Thank you for sharing! ^^ selalu jugak buat coleslow tapi tak pernah nak sama macam KFC hahah! ^^

    ReplyDelete
  2. nmpk sedap la. ray suka gila coleslow. ok jugak kalau try ni

    ReplyDelete
  3. wah sedapnya. tapi nak kene rajin la hehehe.

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.