Tips Kurangkan Sakit Ketika Waxing - www.rodiahamir.com

Love to talk about my Life, Food, Recipe, Parenting, Beauty, Entertainment , & Travel

Breaking

Home Top Ad

Feb 10, 2018

Tips Kurangkan Sakit Ketika Waxing


Assalamualaikum, 

Dah lama betul tak berkongsi tips waxing. Mood ke laut. Sorry sangat-sangat. Kalau sebelum ni sibuk dengan kelahiran anak ke tiga dan sekarang rasanya I’m fresh to back to business back. 

Pernah dapat soalan dari customer yang first time nak mencuba Wawawax dan baru berjinak-jinak nak waxing; apa perlu saya buat untuk kurangkan kesakitan semasa waxing?

Ok mari sini nak explain;


Sakit ke waxing tu sis? 

~ sakit tu sangat subjective dan tahap ketahanan seseorang amatlah berbeza, tapi dengan tips dan teknik yang betul kesakitan tu dapat dikurangkan. Lagi pun beauty is pain kan? 

Ada tak cara nak bagi kurang sakit sis? 

~ Saya galakkan awak scrub dahulu di kawasan awak nak waxing tu, sebab apa tau bila scrub awak dah membuang segala kekotoran dan segala kulit/sel yang telah mati. Jadi bila melakukan waxing, bulu akan dapat dicengkam sepenuhnya dan memudahkan proses waxing. 

Kepentingan Scrub Dalam Proses Waxing

1. Mengurangkan sakit semasa waxing. 

2. Membuang sel kulit mati, jadi wax dapat memegang bulu, bukan kulit. Proses mencabut bulu jadi lebih mudah. 

3. Mengelak jerawat tumbuh kerana sel kulit mati boleh menutup liang roma selepas waxing.

Tips lain sis?

Ikut teknik yang selalu saya share dan elakkan waxing ketika tarikh nak menghampiri tarikh datang bulan sebab badan amat sensitive ketika tu. kurangkan juga pengambilan caffeine ya.

Kepada yang nak mencuba atau nak tahu lebih lanjut boleh whatsapp je sis ok. Saya cuba sebaik mungkin.

Jom follow Instagram sis  instagram.com/wawawaxfor.u

Whatsapp Click Sini

Selamat mencuba.

1 comment:

  1. Tips yang ohsem.. Scrub memang beat.. Waxing tak pernah buat lagi..

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.