4 kebaikan Waxing berbanding Shaving

wawawax waxing better

Assalamualaikum,

Antara perkara yang menggembirakan bagi seorang seller semestinya bila customer berpuas hati dengan barang yang dijual. Alhamdulillah.

Bila customer berpuasa hati in sha Allah dia akan repeat membeli. Bila dapat berita macamni, lenyap segala perit jerih mencari sesuap nasi.

Macam customer akak yang ni. Dia dah pernah waxing dan menggunakan wax brand lain. Bila dia membeli Wawawax dari akak, dengan mudahnya dia dapat buat perbezaan. Dari segi kualiti, cara guna, pakej dan juga hasil selepas waxing.

Customer ni sebelum ni menggunakan wax yang teksturnya agak cair. So dia teruja bila Wawawax lebih likat dan kuat untuk mencengkam bulu. Wawawax adalah cold wax ya. Cold wax tu membawa maksud wax yang tak perlu dipanaskan jika mahu guna. Sebab tu dia likat.

Bagi yang masih blur pasal waxing, waxing adalah cara terbaik menggantikan shaving (bercukur) untuk membuang bulu. Lebih baik awak waxing dari shaving tau sebab:

#1 Bulu lebih lambat tumbuh sehingga dua minggu lamanya.

#2 Waxing mencabut bulu sehingga akar dan ia akan tumbuh lebih halus dan lembut berbanding bulu yang dicukur. 

#3 Shaving mengakibatkan kegatalan dan ketidakselesaan serta menjadikan kulit menjadi gelap terutama bahagian ketiak. 

#4 Sesuai untuk wanita yang mempunyai bulu halus di muka terutama di atas kawasan bibir. 

Ha bagus kan waxing. Bagi yang berminat dan nak tahu lebih lanjut boleh drop soalan di bahagian comment ya!

0 comments:

Post a Comment

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.