Cara Semak Baki Bayaran Balik Pinjaman PTPTN

Assalamualaikum,

Siapa peminjam PTPTN yang sama macam saya? Lambai sikit. Dah start bayar hutang ke belum? 
Atau masih study? Nanti dah dapat kerja manage duit baik-baik then setelkan cepat-cepat PTPTN tu eh. Cuba grab semua promo yang government offer macam discount 10%, 20% tu tau.

Baru je lepas baca email penghargaan dari PTPTN kerana telah menunaikan tanggungjawab dengan membayar hutang secara konsisten setiap bulan. Salah satu cara PTPTN nak ambil hati pembayar hutang lol. Tak tahu la nak berbunga riang atau apa.


Total hutang dulu sebelum buat Ujrah cecah jugak la RM35K. Dengan upah pengurusan, interest, pastu penalty tertangguh sebelum convert ke Ujrah. Aku banyak berkongsi tentang Ujrah mengikut pengalaman dan kefahaman aku sendiri. Yang nak boleh refer entry bawah ni








Alhamdulillah, berkat bayar setiap bulan, last balance loan berbaki RM26k. Tak sabar nak setelkan hutang. Baru aman kehidupan rasanya. Untuk yang nak semak penyata macam aku boleh guna link pautan yang disediakan PTPTN ni :


Tak sabar nak tunggu baki akhir tu jadi 0