Tera Skincare Hilangkan Jerawat Dan Parut di Muka

By Rodiah Amir - July 31, 2019

Tera Skincare Hilangkan Jerawat Dan Parut di Muka

Assalamualaikum. Korang pernah alami masalah jerawat tumbuh lepas tu parut dia tak hilang dekat muka tak? Mesti stress kan?

Dah pakai macam-macam produk tapi parut jerawat tu degil sungguh nak hilang. End up kulit muka jadi kusam dan comot. Mimpi ngeri pun bermula!

Tera Skincare Hilangkan Jerawat Dan Parut di Muka

Aku nak kongsikan produk penjagaan wajah, Tera Skincare yang membantu korang yang ada masalah jerawat dan parut di muka dan jadikan kulit muka kusam agar kembali segar. Kalau korang nak tau, produk Tera Skincare dapat membantu masalah kulit korang tu melalui proses pengelupasan (Exfoliation).


Kulit Kusam Dan Pengelupasan 

Aku nasihatkan sebelum korang mencuba apa sahaja produk, sila kaji dan faham kan betul-betul sebelum mencuba. Tiada siapa yang lebih faham tentang kulit korang melainkan diri sendiri.

Untuk pengetahuan juga, antara punca lain kulit kusam terjadi apabila kadar pembaharuan sel kulit lambat terjadi. Kadar pengelupasan sel kulit baru bagi kulit sihat yang normal adalah sekitar satu bulan. Tambahan pula, semakin berusia seseorang kadar penggantian/pengelupasan akan menjadi semakin lambat. 

Exfoliation adalah proses pembuangan lapisan paling atas sel-sel kulit mati. Dengan membuang lapisan kulit mati ini, exfoliation membantu mencerahkan kulit dan membantu produk penjagaan muka menembusi ke dalam kulit dengan lebih dalam dan berkesan.


Kenapa Proses Pengelupasan Itu Penting?

  • Untuk membuang lapisan atas kulit mati epidermis yang sentiasa terhasil setiap minit.
  • Pengumpulan sel-sel mati akan mengakibatkan lapisan kulit kelihatan kusam dan tidak bermaya.
  • Sel-sel mati itu juga menyumbang kepada masalah umum kulit jerawat, jeragat, liang pori terbuka dan 'blackhead'.


Penyebab Utama Sel Kulit Mati
  • Kesan daripada sinar UV matahari yang merbahaya.
  • Kekerapan pakai makeup dan cucian wajah yang tidak sempurna menyebabkan kotoran terkumpul dipermukaan kulit.
  • Kekerapan menukar pencuci muka
  • Penggunaan pencuci yang ada merkuri


Kenapa Tera Skincare?


Tera Skincare telah didaftarkan dan berada di bawah pemantauan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Antara manfaat yang diperolehi daripada Tera Skincare adalah seperti berikut:

  1. Membantu masalah JERAGAT KRONIK
  2. Membantu masalah parut berlubang akibat jerawat
  3. Membantu masalah JERAWAT teruk dan bernanah
  4. Merangsang pertumbuhan sel kulit baru
  5. Melindungi kulit daripada sinar UV berlebihan
  6. Mengecilkan liang pori & membantu masalah white head & black head
  7. Melicin & mencerahkan kulit seawal 3 hari sahaja
  8. Mengembalikan keseimbangan PH kulit & mengelakkan kulit kusam dan gelap
  9. Menegangkan kulit muka
  10. Melembapkan kulit muka
  11. Memudarkan parut dan jeragat
  12. Membantu kulit kusam agar kembali segar


Cara Guna Set Kecantikan Tera Skincare

Sebelum korang menggunakan Set Kecantikan Tera Skincare ni korang kena bersedia dengan fasa yang bakal korang tempuh untuk dapatkan kulit yang di idamkan.  Ada 14 hari kesemuanya. 



#1 – Carrot Soap | NOT190703618K

Bahan-bahan: Carrot, Daucus Carota & Gycerin.
Cuci muka dua kali sehari menggunakan Carrot Soap. Langkah pertama yang perlu dilakukan adalah dengan mencuci muka dengan Carrot Soap. Carrot Soap dapat membantu mencerahkan kulit, mengecilkan pori, mengekalkan kelembapan wajah dan sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.

#2 – Soft Pearl Peeling Toner | NOT190703629K

Bahan-bahan: Aqua, Arbutin & Allatoin.
Pemakaian Soft Pearl Peeling Toner adalah bertujuan untuk menanggalkan kulit mati dan merangsang pertumbuhan kulit baru secara semulajadi. Soft Pearl Peeling Toner juga berfungsi untuk meratakan tona kulit muka.

Spray Soft Pearl Peel Toner pada kapas muka kemudian sapu nipis di bahagian kulit yang bermasalah. Korang perlu guna Soft Pearl Peel Toner setelah selesai proses peeling.

#3 – Flawless Day Cream | NOT190303009K

Bahan-bahan : Cera Alba, Carrot & Paraffinum Liquidum
Cara guna Flawless Day Cream adalah disapukan nipis pada muka dan sesuai juga dijadikan sebagai make up base. Flawless Day Cream membantu mencegah kulit dari kering dan berminyak dan melindungi kulit dari sinar UV berbahaya.

#4 – Stardust Night Cream | NOT190303390K

Bahan-bahan: Glycerin, Arbutin & Aqua

Sama seperti Soft Pearl Peel Toner, korang perlu pakai Stardust Night Cream selepas prosess peeling selesai tau. Stardust Night Cream membantu mencerahkan dan memutihkan kulit, memudarkan jeragat, menghapuskan jerawat, menegangkan kulit muka serta bertindak sebagai anti penuaan. 


Testimoni Berjaya Tera Skincare






Cara Pembelian Produk Tera Skincare

Korang boleh hubungi no dekat bawah ni untuk sebarang pertanyaan dan juga pembelian.

Contact: 019-2161708



Note: Apa yang penting dalam mendapatkan kulit yang cantik dan sihat kita perlu faham dan atleast tahu kesan baik buruk sesuatu produk. Dapatkan nasihat daripada pakar sebelum korang nak cuba. 

#teraskincare
#kasijadi
#teraskincareindonesia
#teraskincaremalaysia
#squadtera
#skincareterbaikmalaysia
#kulitcantik
#jerawat
#jeragat 

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. wow2..makin glowing la muka diah..:)

    ReplyDelete
  2. Bagus ni. Yang penting ada berdaftar dengan KKM. Comelnya packaging tu

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.