5 Cara mudah mohon semula Google Adsense & Nuffnang - www.rodiahamir.com

Love to talk about my Life, Food, Recipe, Parenting, Beauty, Entertainment , & Travel

Breaking

Home Top Ad

May 28, 2018

5 Cara mudah mohon semula Google Adsense & Nuffnang

5 Cara mudah mohon semula Google Adsense &  Nuffnang | Sebelum nekad nak tukar domain akak dah buat sedikit sebanyak pembacaan apa yang harus diperhatikan bila blog bertukar domain. Macam blog akak bertukar dari blogspot jadi dot com. Dari rodiahamir.blogspot.com kepada rodiahamir.com

Kalau dekat blog ada pasang iklan Adsense dan juga Nuffnang, jadi antara perkara yang harus dibuat adalah kena mohon semula adsense dan kena update sahaja account Nuffnang. So dalam entry kali ni akak focuk cara mohon semula adsense dan bahagian mana perlu update dalam account Nuffnang. 
Senang sahaja. 

Mohon semula adsense dan nuffnang
log in ke account Google Adsense anda
Cara-cara mohon semula Adsense lepas tukar domain

1) Log masuk account Google Adsense anda
2) Klik My Ads
3) Klik Other Products 
4) Masukkan address blog yang baru di kolum “I will show ads on” dan tekan submit
4) Copy code yang diberi dan paste dalam HTML Blog
5) Tick dalam kotak kecil
5) Done!

tukar domain
copy code ni untuk di masukkan ke dalam blogspot nanti

update Adsense
copy code yang diberikan tadi
Lepas berjaya tunggu je la email dari pihak Adsense berjaya atau tak

Cara-cara mohon semula Nuffnang lepas tukar domain

Hanya satu langkah mudah iaitu log in ke account Nuffnang anda, bahagian Manage Blogs - Blog URL dan update link domain blog anda yang baru dan tekan save. 

Mohon Nuffnang semula
Account Nuffnang


4 comments:

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.