Tunjukkan catatan dari 2023Papar semua
Pengalaman Menduduki UKKM - MRSM Bentong

Hari tu masa kongsi dan upload vlog UKKM Ikhwan ada beberapa ibu bapa yang tanya tentang proses kemasukkan ke MRSM.  Lebih tepat lagi adalah soalan berkenaan kemasukan MRSM iaitu UKKM. Alhamdulillah Ikhwan telah pun selamat mengh…

Cakoi Berlauk, Golden Stick Pasar Malam Taman Melawati

Masih terbayang kesedapan Cakoi Berlauk yang Diah makan tadi. Kena betul dengan tekak. Ini pertama kali kami jumpa gerai yang menjual Cakoi berlauk macam ni.  Kisahnya kami ke Pasar Malam Taman Melawati. Pusing-pusing nk cari ma…

Baiki Handphone Sepantas 30 minit - MRFIX Kota Warisan

Korang kalau phone rosak selalunya korang cuba baiki handphone terlebih dahulu atau terus je beli yang baru?  Membazir lah kan kalau setiap kali phone rosak kena beli baru. Malang kan tak berbau. Kadang-kadang kita dah jaga sebai…

Nieyl Mencari Bloglist Baru

Assalamualaikum. Setelah sekian lama tidak menyertai mana-mana segmen blog kali ni kita tunjukkan sokongan kepada kawan blogger kita: Nieyl - Seindah Cerita.  Nieyl mengadakan Pencarian bloglist untuk blog nieyl bermula pada 23 N…

Kedai Repair Handpone Sri Serdang - Gila Gadgets

Phone korang rosak, tapi tak tahu nak repair dekat mana? Hai korang! Pernah tak berdepan dengan situasi phone tiba-tiba rosak?  Handphone terpadam tiba-tiba, bateri cepat habis, dan paling bahaya handphone jadi panas waktu tengah…

Gotong Royong Sekolah Sempena Program Mampan

Hari tu dapat jemputan dari pihak sekolah untuk program gotong royong bagi menanam bunga dan herba sesuai dengan Program Mampan yang disahut oleh sekolah. Program Retreat Pelaksanaan Projek Sekolah Mampan di bawah KL Bersih dan…

Sambutan Ulang Tahun Kelahiran Sederhana Tapi Bermakna

Tahun ini sedikit berbeza perasaan menyambut ulang tahun kelahiran. Susah nak terjemahkan dalam bentuk ayat. Alhamdulillah, masih lagi diberi keizinan untuk hidup di atas muka bumi. Masih lagi bernafas, sihat tubuh badan dan di…

Buat Croffle Guna Puff Pastry Sendiri Di Rumah

Setelah sekian lama berhajat nak buat sendiri Croffle dekat rumah akhirnya tercapai juga impian tu. Selepas banyak kali tertangguh. Terpengaruh nak cuba, lepas banyak kali tengok video resepi Croffle lalu lalang dekat For You P…