Makan Bila Stress Atau Stress Je Makan?

Last week memang down habis, so memang asyik merengek la kat suami. Stress dengan macam-macam perkara dan kesihatan yang memang on off ni lagi la menambah tekanan yang ada. Aku tak tahu orang lain tapi kalau aku dan suami kalau stress mula lah nak makan yang sedap-sedap. (Ya selain itu mendekatkan diri kepada Allah adalah yang paling utama).

Dengan anak kecik sekarang nak berjalan mencari tempat makan memang payah. Nikmat makan tu bagai di tarik slow-slow. Dengan Raudah punya perangai sekarang ni, ampun maaf di pinta. Memang sekarang kalau makan, suami akan mula makan dulu layan Ikhwan kemudian aku suapkan Raudah. Lepas anak dara kenyang baru aku boleh makan. Pengorbanan seorang ibu.

Itu pon makan tak aman mana sangat sebab Raudah akan sibuk mintak dukung, mintak perhatian, mintak dibelai. Lempang baru taw. Ahaks. Jadi anak-anak hargai lah ibu bapa anda. 




Makan Di Sixty9 Islamic Steakhouse Taman Melawati

Jumaat lepas, stress punya pasal lepas je habis kerja terus makan di Sixty9 Islamic Steakhouse Taman Melawati. Tak teringin nak makan lamb dan ubah selera makan dan cuba new item in menu pulak la. Alhamdulillah semua puas hati.

Starter aku ambil Tuna Salad. Pastu order Buffalo Wings (kepak ayam di salut BBQ Sauce). Sedap kena selera. Suami makan chicken chop, dan Ikhwan order Kid’s set fish & chip. Untuk drink minum ice lemon tea dan ice blended chocolate.




Wewuuuu. Stress memang tak habis la tapi hati terubat sikit. Suami kata makan di tempat favourite adalah terapi paling berkesan untuk kami. Dan aku amatlah setuju bila suami yang belanja. Hahhahaha.





Total bill RM108++.

Aku rindu betul kehidupan lama, kehidupan kurang tekanan. Kerja dan ekonomi. Lepas je Malaysia implement GST ni, makin terancam pendapatan dan jugak tahap keamanan hidup dan aku rasa orang lain pun sama jugak agaknya.

Ini kes aku suami isteri bekerja, yang kes suami je bekerja, isteri jaga anak-anak. Kes anak ramai, kes isteri/suami/anak yang sakit. Lagi sedih kehidupan mereka. Dengar khabar tahun depan ekonomi dijangka lagi parah. Bersiap sedia kah kita? 

Baru perasan banyak kali rupanya aku up pasal makan kat Sixty9 Islamic Steakhouse Taman Melawati, dah boleh jadi duta kot hahahha.

Post a Comment

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

Terbaru Lebih lama