Tunjukkan catatan dari 2017Papar semua
Beard Papa - World's Best Cream Puffs

Beard Papa - World's Best Cream Puffs Kali ni entry pasal food lagi. Makan selagi tak kena pantang. Kali ni nak cuba dessert sedap gebu, sejuk dan nyaman bila lalu di tekak. Tak lain tak bukan Beard Papa: World's Be…

Makan di NY Steak Shack ~ Steak, Burgers & Shakes

Makan di NY Steak Shack ~ Steak, Burgers & Shakes Last Monday jalan-jalan ke Melawati Mall habiskan masa cuti sebelum Ikhwan ke sekolah.  Saja nak ajak cuci mata sebab cuti kali ni tak pergi kemana pun.   Kali kedua men…

Kisah Pemandu Uber - Lain Orang Lain Dugaan

Assalamualaikum, Kisahnya balik dari check up di minggu 35 dengan KK dan pesan Uber, kebetulan memang rezeki dapat driver perempuan. (Jumaat, 22Dec2017) Dari raut wajah dan perbualan rasanya kami sebaya dan dia ibu ber an…

PERASAAN SELEPAS DISCHARGED MENGANDUNG 35 MINGGU

Perasaan Selepas Discharged Mengandung 35 Minggu Aku coretkan di blog pengalaman aku terpaksa dimasukan ke hospital pada usia kandungan mencecah 35 minggu, Sabtu lepas telah selamat admit  -di-minggu-34-kehamilan  disebabkan …

Cara Upload Gambar di Blog Melalui Handphone

Cara Upload Gambar di Blog Melalui Handphone Kali ni nak share satu tips/ tutorial tentang cara nak upload gambar di blogspot melalui handphone. Ni based on my experience bila kena upload task on the spot, bila nak masukkan g…

Kesan Minum Susu Tiruan

Kecoh dalam berita bila tular tentang kes susu mahal tiruan yang berleluasa. Masa baca dekat FB dan tengok dekat online newspaper dah seram sejuk sebab sebijik macam susu Raudah minum sekarang.  Tidak syak lagi bila baca punya …

Terima Suntikan Matang Paru-Paru Bayi Mengandung 34 Minggu

Ini adalah pengalaman pertama aku terima suntikan matangkan paru-paru bayi sepanjang tiga kali mengandung.  Rezeki ditakdirkan mengandung anak ketiga, usia kandungan aku mencecah 34 minggu dan doktor nasihatkan untuk aku dimasuk…

Pakej Berpantang Comfort Zone Selangor

Pakej Berpantang Comfort Zone Selangor Dah masuk minggu ke 34 usia kandungan dan aku dah mula mencari pakej berpantang di kawasan sekitar Kuala Lumpur.  Oleh sebab dah decide anak ke tiga ni nak berpantang sendiri maka kenala…

Pasta Spiral Goreng Lada Hitam

Pasta Spiral Goreng Lada Hitam  Jadi  mak ni memang aktiviti harian adalah memikirkan menu untuk dimasak untuk seisi keluarga. Senang cerita kalau anak dan suami bagi suggestion nak makan apa, tapi kebanyakkan nya anak dan …

Resepi Sotong Goreng Telur Masin

Sotong Goreng Telur Masin  Hari tu ter rajin tanpa sengaja terus buat Sotong Goreng Telur Masin. Dulu akak takut sangat nak cuba benda-benda baru. Lama kelamaan sebab teringin bila nampak orang post kat instagram gagahkan hat…

Result Exam Anak

Result Exam Anak Assalamualaikum, Alahai ketinggalan keretapi sangat ni. Orang dah lama cerita bab result anak ni, aku baru hegeh-hegeh nak share kat blog ni.  Majlis Graduasi pun dah lama berlalu  Ni pun bukan nak menunju…

Tips Legakan Pedih Ulu Hati

Assalamualaikum, Well Esok masuk minggu ke 34 mengandung. Kali ni mengandung anak ke tiga memang penat lain maciam sangat.  Disebabkan faktor umur yang semakin bertambah dan juga nak kena handle anak lagi dua orang tu memang men…

3 Tips Penting Atasi Masalah Ruangan Comment Hilang

Assalamualaikum,  Beberapa hari lepas aku ada share yang ruangan comment kat blog aku tidak memunculkan diri . Sejak bila hilang aku pon tak tahu.  Aku mula sedar bila ada blogger yang blogwalking dan tegur tak ada tempat na…

Berjaya Masak Takoyaki di Sushi King

Berjaya Masak Takoyaki di Sushi King  Last celebration birthday di usia 32 tahun adalah dengan geng makan Korean office tapi makan di Restaurant Jepun tak lain tak bukan Sushi King.  Kali ni birthday celebrate di Sushi K…

Assalamualaikum, Alahai sedihnya. Baru perasan yang dekat blog aku ni setiap entry tak boleh nak letak comment akibat aku salah setting/ tak perasan setting aku letak Google+ setting. Kalau set Google+ memang comment box ya…

KENALI BRAXTON HICKS KETIKA MENGANDUNG

Braxton Hicks Ketika Mengandung Since minggu ke 32 lagi usia kandungan Braxton Hicks dan start menyerang. Selalu malam around 8pm sampai sejam baru hilang sakit tu.  Mula-mula cuak la sebab takut nak bersalin tapi tak k…

Back To School 2018 | SALE BRAND CANGGIH

Back To School 2018 Canggih Dah masuk bulan December bulan terakhir untuk tahun 2017, golongan ibu bapa yang ada anak bersekolah mesti dah start shopping barang keperluan untuk sekolah tahun depan kan? Sebenarnya aku dah …

Persiapan Umrah & Sambutan Birthday Mak

Assalamualaikum.  Tanggal 26 November lepas, Hari Ahad lepas, kami seisi keluarga telah selamat mengadakan majlis bacan Yasin di kampung.  Sempena mendoakan keberangkatan emak dan kakak sulong ke Tanah Suci untuk menunaikan Umr…

Majlis Graduasi Taski Abim Huffaz

Alhamdulillah tamat sudah Majlis Graduasi Taski ABIM Huffaz anak sulong yang bertempat di Auditorium Aras 5, Menara MPAJ, Pandan Indah Ampang Selangor pada hari Ahad, 12 November 2017. Majlis graduasi berjalan lancar dan anak-an…

Idea Menarik Jamuan Akhir Tahun Sekolah Anak

Semenjak anak dah memasuki alam persekolah wapaupun hanya taski/tadika maka kami sebagai parent dah merasai la segala jenis panic attack.  Nak sediakan barang yang diminta cikgu untuk aktiviti sekolah (kiranya mintak malam ni…