Assalamualaikum,

Oleh sebab bosan dah dengan wajah lama blog so jom kasik tukar la.
Hari ni nak share tutorial nak buat border untuk sidebar.

Macam bawah ni.
Senang je.
Assalamualaikum,



Hari ni gembira sangat sebab pagi-pagi lagi bila bukak dashboard dekat reading list,

ada entry baru review pasal Wawawax Hair Removal oleh seorang blogger yang baru je aku follow.

Blog Syahirahvaliant

Rasanya aku follow sebab ada join contest kalau tak silap.

Alhamdulillah. Review yang ikhlas dan memang betul pun apa dia tulis.



Pengguna Wawawax jangan ragu-ragu ya.

Memang terbukti kebekersanannya.



Yang nak tambah pendapatan jadi agent pun di alu-alukan.

Modal tak sampai RM200 taw.

Rugi kalau tak grab.


Assalamualaikum

Alhamdulillah minggu lepas berjaya setelkan urusan 
pendaftaran sekolah Ikhwan – Darjah 1 tahun 2018. Lega. 

Masih ingat perasaan aku masa mula-mula hantar dia ke taski Abim tahun 2016 dulu. 
Alahai sekejap je masa berlalu. Register Taski ABIM
Tak lama lagi Darjah satu pulak.


JOBS FAIR @ UTC 3.0 TAHUN 2017

Tarikh : 30 September 2017 (Sabtu)
Masa : 10.00 pagi – 8.00 malam

Kunjungi kami di :-

- UTC Johor
- UTC Melaka
- UTC K.Lumpur
- UTC Perak
- UTC Kedah
- UTC Kelantan
- UTC Terengganu
- UTC Pahang
- UTC Labuan
- UTC Sarawak (Sibu)
- UTC Sabah

Dan Lokasi berikut:-

- UiTM Permatang Pauh, P.Pinang
- MAEPS, Serdang, Selangor
- Senawang Exhibition & Convention Centre, N.Sembilan
- Dewan Kraftangan Kuala Perlis

 *Lebih 20,000 Jawatan Kosong
 *Lebih 300 Penyertaan Majikan

Sila hadir dengan membawa resume dan sijil-sijil berkaitan (Asal dan salinan) dan berpakaian kemas dan sopan.


Assalamualaikum

Masa mula-mula tahu mengandung dah tak berapa nak panic 
bila fikir kat mana nak bersalin.
Kalau anak ke dua aku memilih Gombak Medical Centre berdasarkan 
review di internet dan juga pakej bersalin yang aku rasa mampu lagi nak tanggung.

Untuk anak ketiga, dah set nak bersalin dengan Doctor Zana juga.
Semoga murah la rezeki aku hendaknya.
Bila suami tanya tanpa ragu-ragu nak bersalin kat 
Hospital Tunku Azizah di Sri Rampai.
Sebabnya Doc Zana dah transfer dan bertugas kat sana.

tak ada pulak gambar dari depan
Assalamualaikum,

Alahai penatnya hari Isnin yang sendu ni.
Walau sendu kena gagahkan diri sebab minggu ni, minggu sibuk di office.
Nak kena move to a new place. High involvement pulak tu lagi rasa malas aje.

Baru balik bercuti dari Kuala Terengganu.
Masih segar in Sha Allah ingat apa berlaku.
Pahit dan manis nanti aku kongsi kan.

First time juga anak demam panas mengejut masa bercuti dan ke klinik pagi buta.
Aku mulakan entry ke Kuala Terengganu dengan tips pemilihan hotel Ke Kuala Terengganu.
Sebab aku sendiri tak jumpa entry yang betul-betul membantu bila buat itinerary.
Jadi aku prepare entry ni khas untuk yang tak pernah jejak kaki ke Kuala Terengganu.
Assalamualaikum.

Selamat malam semua. Gigih nak update jugak walau guna handphone sahaja.
Kak Diah bercuti di Negeri Pantai Timur ni.
Tak lama pun pergi Khamis balik Sabtu nanti.

Ya Allah jauhnya perjalanan ku rasa dengan perut memboyot dan dengan dua anak kecik.
Kali pertama berjalan jauh dengan askar kecik.
Now dua-dua dah berlayar. Penat sangat.

Konon pagi tadi nak bertolak awal. Itu angan-angan ya.
Setel kemas packing semua pukul 9.30 baru keluar rumah.
Berhenti beberapa kali untuk lunch dan solat.

Assalamualaikum. 

New packaging belacan. Ada style la. :)

Dah macam gula-gula. 

Suka sebab tak leceh dan senang nak simpan. 

sekali buat sambal cukup kalau guna 3 ketul

comel je kan awak ni

Assalamualaikum. 

pemandangan pintu masuk. depan tu ada gerai burger dia
Dinner di Restaurant yang baru sahaja dibuka di WangsaMaju. Restaurant ni betul-betul dekat dalam LHDN depan Balai Polis Seksyen Satu WangsaMaju ya. Restaurant ni menyediakan makanan Western dan juga ikan bakar kalau ikut menu.

Aku tak order Ikan bakar pun. Aku dan suami makan Lamb Chop, Ikhwan nak Mushroom Soup.
*Ni bukan paid review.
Assalamualaikum,

email dari pihak Broaden

Last week aku ada terima satu email dari Broaden untuk collaboration. 
Masa ni pelik dah sebab jujurnya tak pernah dengar pun pasal Broaden. 

Ada la google kot ada blogger buat review. Entry pertama aku refer adalah dari blogger ni bilalelakiberbicara.com lepas tu ada tengok juga website Broaden itself so ok la.
Ni website broaden.news okeh

Assalamualaikum.

Penuh di wall fb dan whatsapp semua menyebarkan berita tentang kebakaran sebuah Pusat Tahfiz  Darul Quran Ittifaqiyah di Kampung Datuk Keramat yang telah mengorbankan lebih 20 nyawa.

Semoga mereka semua ditempatkan dikalangan orang beriman. 

Perit untuk kita terima perit lagi ibu bapa dan keluarga yang terlibat. 

Semoga mereka semua diberi ketabahan menghadapi kehilangan menyedihkan.

Assalamualaikum.

Weekend lepas teringin punya pasal maka rajinkan diri buat agar-agar tembikai.
Dapat resepi kat Group MAHN, dan olah ikut cara sendiri.


Salam Takziah di ucapkan bagi keluarga-keluarga mangsa yang terlibat dalam kebakaran pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Kampung Datuk Keramat Kuala Lumpur. 

Semoga roh mereka ditempatkan di kalangan orang beriman.

Al Fatihah. 
Assalamualaikum,

Kak Diah memang dari dulu suka mencuba makanan. 
Rasa lapang dada je kalau cuba makan makanan tak pernah cuba then kena dengan tekak.

Paling suka cuba makanan Korea dan Jepun. 
Rasa dia yang mula-mula pelik, bagi yang tak suka lepastu lama-lama jadi eh sedap pulak.

Diterima tekak melayu akak ni. 
Alhamdulillah walau suami akak jenis yang tak mencabar dan memilih makanan, 
akak ditakdirkan bertemu rakan-rakan office yang satu selera dengan akak.
Assalamualaikum.

Semalam Kak Diah suami isteri bercuti untuk setelkan urusan rasmi persekolahan anak sulong, temujanji dengan Doctor untuk Scan kandungan minggu ke 20, appointment untuk maintenance Water Filter Cuckoo dan last but not least COD Wawawax Organic Hair Removal dekat Aeon WangsaMaju.

Full activity dan rushing sangat. Sudahnya macam penat gila.

Awal pagi dah rushing ke Klinik, sebelum tu hantar Raudah ke rumah pengasuh dan Ikhwan ke Taski ABIM. Suami suruh bawak Raudah. Mujur la tak di ikutkan kehendak dia, kalau tak memang mengamuk sakan Raudah. Klinik penuh dengan Ibu mengandung dan baby nak check-up.
Assalamualaikum,

Semenjak usia meningkat masuk 30 an ni semakin sensitive bila orang tegur kelihatan kusam tidak bermaya atau suami kata ada kedut kat muka.

Hoi terus hilang mood seharian. Terus fikir apa perlu buat. lepas tu sindrom tengok gambar orang lain kat insta dengan fb wondering kenapa kulit dia mulus cantik berseri.
Dah tahu jawapan tapi still tak boleh move on.

Perempuan kulit cantik tu dia jaga routine penjagaan harian. Pakai toner, apply moisturiser, buat facial, jaga pemakanan. Yang diri sendiri tu semua malas nak jaga tapi ada hati nak tiba-tiba cantik. 

Kau rasa??







Assalamualaikum.

Nak tulis jugak nanti nak baca di masa depan. Sebagai kenangan dan rujukan.

Kisah Throwback Masa Raya Haji Lepas, 2017 memang dah plan nak buat Majlis Tahlil kecilan untuk arwah abah.

Kebetulan semua adik beradik balik maka semua menantu, anak, dan cucu sama-sama solat berjemaah dan baca Yasin dan Tahlil.

Nak menang Handbag atas ni?

Jom join Giveaway by Alia Farhan

Syarat-syarat pun simple je.

Click je Banner atas ni ok.

GA ni akan berakhir  30 September 2017.

Good Luck!



Perhatian!!

Sesuai untuk mereka yang nak tambah duit poket tapi tak tahu nak jual apa.

Nak berniaga tapi modal kecik?
Takut nak keluarkan modal, nak cuba jadi Dropshipper?

Tak ada mentor, ilmu, dan pengalaman?
Sesuai untuk Suri Rumah, yang nak buat part time, Student dll.

Company Introduction:

Aegis is a global outsourcing and technology services company committed to impacting clients’ business outcomes by focusing on enhancing customer experience across all touch points and channels. Aegis has operations in 44 locations across 9 countries with more than 45,000 employees. Aegis services over 150 clients from verticals such as Banking and Financial Services, Insurance, Technology, Telecom, Healthcare, Travel & Hospitality, Consumer Goods, Retail and Energy & Utilities.

More info kindly visit: www.aegisglobal.com

Interview Session

Date and Time:  Monday – Friday except Public Holiday (9am or 1pm)  
Interview Address : 2.09, Medini 7, Jalan Medini Sentral 5, Bandar Medini Iskandar Malaysia, 79250 Iskandar Puteri, Johor, Malaysia
Person in Charge: Mr. Addin/ Mr. Andy Chew
Assalamualaikum.


Nak share resepi simple siap kurang dari sejam.
Sesuai jugak dibuat untuk jamu tetamu dating ke rumah.

Stew Kambing Simple

Cadangan Makan: Cicah dengan lempeng atau roti.
Assalamualaikum.

Selamat malam korang semua. Malam ni terlebih rajin dan ada mood nak ber blog.
Alhamdulillah hari ni cukup happy.

Walau yang sebenarnya tengah resah gelisah tunggu parcel masih lagi tersangkut di awangan.
Call customer service pun unavailable sebab Cuti Pertabalan Agong kan.
Maka konsep Sabar dan Redha jela jawabnya. 

Assalamualaikum.

Hai awak sekalian. 

Kali ni nak share macamana nak create Read More dekat post kita yang panjang meleret. 

Selalu ada masalah kalau set berapa post per page kan sebab nak nampak smart kita punya blog. Salah satu cara lain nak bagai cantic ialah jimat space dekat create link Read More.

Senang je. Sebelum ni pernah cuba yang kena edit dekat HTML tapi malangnya tak jumpa dan lost masa tengah cuba create. So kita try yang simple je la.


Assalamualaikum.

Petua guna kelapa parut ni rasanya ramai dah tahu. Petua turun temurun, dari generasi ke generasi sampai la sekarang. Mak aku antara orang yang meneruskan petua tradisi ni. Kisahnya tak kira sesiapa yang ada masalah gatal-gatal kulit kaki/tangan mak akan suggest atau mak sendiri yang lumurkan untuk cucu-cucu dia.

Ala ni yang jenis kulit gatal-gatal kalau main pasir, pastu ada yang jenis kulit sensitive kalau lepas kena gigit nyamuk akan jadi bintat dan kalau garu jadi kudis dan parut. Jenis kaki kulit comot sesuai amalkan petua ni.






Assalamualaikum.

Selamat pagi Selasa selepas bercuti panjang. Malam tadi tah kenapa mimpi kena buang kerja. Memang company tengah ada masalah tapi tak la pulak fikir pasal kerja masa cuti panjang aritu. Mainan syaitan betul. Apa khabar semua? Harap sihat la hendaknya. 

Penat betul badan tempuh jem hari Ahad  tu. dari kampung Pahang pukul 4 petang, pukul 10 malam baru sampai KL. 6 jam tu termasuk stop dua kali pergi tandas. Sebab tahu Lanchang dah jem melekat so ambil keputusan ikut Mempaga, so dapat la potong jem dalam 20 minit. Keluar kat karak.
Alhamdulillah selamat dengan jayanya.