Dubuyo Mini Setapak Sentral Food Review

Akhirnya berjaya juga pujuk suami untuk dine in di Dubuyo Mini dalam Setapak Sentral. Bukan mudah ya, berjaya pun disebabkan anak-anak buat muka comel pujuk abah dia. 

Aku dah banyak kali ulang makan Dubuyo sebenarnya. Waktu tak boleh keluar aku buat pesanan melalui Grab dan bulan April lepas aku ambil kesempatan bawa anak-anak makan sekali. Baru sempat nak share dekat blog. 

Kalau sebelum ni aku selalu makan di Dubuyo Wangsa Walk, ikut keluasan restoran ddengan Setapak Sentral lebih kurang je. Dua-dua kecil molek, yang penting bersih dan kid’s friendly. 

Dine In Dubuyo Mini WangsaWalk Mall


Korean food di Dubuyo




Menu Wajib Order Di Dubuyo

Macam biasa aku lah yang bertanggungjawab untuk buat pesanan dan kena pastikan semua makanan cukup untuk semua orang. Nampak mudah kan? Tapi sebenarnya tidak ya. Anak-anak kecil ni selera semua berlainan. 

Kadang-kadang ibu bapa kena berkorban makan makanan anak-anak sebab kalau order lebih pasti membazir. Anak-anak punya selera pula ikut mood, ada hari behave sangat boleh habiskan makanan dan ada hari sebaliknya. 

Seperti biasa menu wajib makan di Dubuyo adalah Beef Bibimbap. Macam tak boleh move on asyik la makan menu sama. Untuk suami aku ambil Honey Mustard Wings, then order juga Chicken Pabkon Ramyeon, dan Mayoyo Wings untuk anak-anak tak makan pedas. 

Oh Mayoyo Wings aku add on lepas duduk dekat meja. gambar tak sempat nak snap pun. 


Korean food di Dubuyo

Korean food di Dubuyo

Korean food di Dubuyo


Untuk air aku pilih Citron Tea (diletakkan hirisan kulit limau), dan Aloe Vera Punch. Cuba juga dessert Citron Dubu (Tau Fu Fa yang dicampur dengan air gula bersama hirisan kulit limau).

Citron Dubu tu rasa dia tidak lah wow mana. Boleh la buat penyejuk tekak. Bayangkan makan Tau fu fa selalu kita makan tu cuma letak kulit limau & gula putih. 

 

Korean food di Dubuyo


Overall satisfied makan di Dubuyo sebab rasa dan kualiti makanan sama sedap di kedua-dua buah restoran. Paling penting suami dan anak-anak gembira. Atleast aku berjaya hasut suami untuk cuba. next mission nak ajak makan Sushi pula. 

So far sesi food hunting kali ni amat bererti buat aku sebab suami willing untuk scarified demi aku dan anak-anak. Well biasa je kot bagi orang lain, but for me (which is aku kenal suami aku) itu pengorbanan besar lah. 

Suami aku sejenis kalau tak makan dia tak akan sentuh langsung sebab tekak tak boleh terima level apa tak tahu. Aku pernah paksa dia makan benda dia tak suka lepas tu dia muntah. Lah sakit hati. Paling tak best dia tak boleh telan laksa. Seksanya sebab aku hantu laksa. 

Hopefully next year keadaan akan jadi lebih stable, lebih selamat dan lebih yakin untuk kami bawa anak-anak keluar makan sama-sama. At the moment aku masih lagi tak yakin aku mampu jaga anak-anak bila makan dekat luar. 


Post a Comment

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

Terbaru Lebih lama