Jalan-Jalan ke Zoo Negara

Assalamualaikum 
ini adalah sambungan entry ni pergi Zoo tak jadi tapi pergi cuba lagi on Sunday. 
Tempat favourite seisi keluarga. Zoo Negara. 
Alhamdulillah. 

Juga ujian ketahanan Raudah di tempat awam sebenarnya. 
She’s survived. Yeay. 
Tak ada menggaru due to eczema dia tuh. 
Alhamdulillah. 

Perlu tahu; 
Zoo dibuka pada pukul 9.00pagi sehingga 5.00petang.
Harga tiket: 
- Dewasa (MyKad) - RM44
- Kanak-kanak ( 3  - 12 tahun) - RM16
- Warga emas - RM21

*Untuk dapatkan 10% discount sila tunjukkan card Touch N Go/ Aeon Card ada lagi dua card aku lupa.

Multi Animal show:
- 11.00-11.30 pagi ATAU
- 3.00-3.30 petang  [dekat dengan entrance dan kawasan aquarium] 
* Kalau pergi dari pagi better tengok animal show selepas habis jalan-jalan, waktu petang tu. lepas tu boleh terus balik. 

Harga Tram:
- Dewasa (MyKad) - RM7
- Kanak-kanak ( Kids below 2 years free) - RM4

- VIP booking - RM300/1 hour
* Puas hati jalan kaki dan dapat tengok lama-lama binatang compared naik Tram. 
* Kalau berjalan kaki, aku nasihatkan pilih arah KIRI dahulu sebab lagi best, nanti jumpa Zirafah. Orang tak ramai sebab kebanyakkan orang pilih KANAN. 

Masa aku pergi, Savannah area tengah tutup (Zirafah/kuda belang), sebab upgrading. Bila tanya guard dia kata tempat ular yang tutup sebenarnya. Patut tak jumpa Ular. 

Tips mak bawak anak kecik:
- bawak wet tissue/sanitiser
- payung jangan lupa
- Tuala lap peluh
- kipas tangan/batery
- air mineral
- gambar larangan bawak makanan tak jumpa pulak. So aku rasa boleh bawak makanan. 
- Stroller
- Tempat makan dan tandas so far ok bersih. 
- kekuatan stamina and mental. 





















Ok dah habis. 

1 comment:

  1. bila ntah nak bawak 4 ketul tu masuk zoo...kena menabung utk tiket ni!haha

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.