Ad Code

Jalan-Jalan ke Zoo Negara

Jalan-Jalan Ke Zoo Negara 

 
Plan awal sepatutnya kami jalan-jalan ke Zoo Negara pagi Sabtu, tapi terpaksa dibatalkan disebabkan orang ramai dan parking pun penuh. Jadi kami tukar destinasi ke Cendol Bakar Drive Thru Kuala Selangor 

Oleh sebab dah tahu kena pergi awal jadi gigih pada hari Ahad tu bangun awal dan pergi seawal pagi. Zoo buka pukul 9.00 pagi tapi jam 8.00 pagi dah bertolak. Kelakar rasanya sebab jarak Zoo dari rumah hanyalah 15 minit. 


Zoo Negara memang dah jadi tempat favourite kami seisi keluarga. Last kami pergi adalah pada tahun 2013. 

Jadi tahun 2017, sekali lagi kami ke Zoo Negara juga bertujuan untuk uji ketahanan Raudah di tempat awam sebenarnya. Nak tengok reaksi, emosi dia bila berada di luar dengan cuaca panas dan ramai orang. 

Alhamdulillah. She’s survived. Yeay. Tak ada nampak dia menggaru due to eczema. Maybe sebab dia enjoy tengok haiwan jadi mood pun okay. 


Perkara Perlu Tahu Bila Ke Zoo Negara 


Zoo dibuka pada pukul 9.00pagi sehingga 5.00petang.

Harga tiket Walk-In: 

- Dewasa (MyKad) - RM44
- Kanak-kanak ( 3  - 12 tahun) - RM16
- Warga emas - RM21

*Untuk dapatkan 10% discount sila tunjukkan card Touch N Go/ Aeon Card 


Multi Animal show:

- 11.00-11.30 pagi ATAU
- 3.00-3.30 petang  [dekat dengan entrance dan kawasan aquarium] 

* Kalau pergi dari pagi better tengok animal show selepas habis jalan-jalan. Ambil sesi petang, lepas tu boleh terus balik. 


Harga Tram:

- Dewasa (MyKad) - RM7
- Kanak-kanak ( Kids below 2 years free) - RM4
- VIP booking - RM300/1 hour


  • Puas hati jalan kaki dan dapat tengok lama-lama binatang compared naik Tram. 
  • Kalau berjalan kaki, aku nasihatkan pilih arah KIRI dahulu sebab lagi best, nanti jumpa Zirafah. Orang tak ramai sebab kebanyakkan orang pilih KANAN. 
  • Masa aku pergi, Savannah area tengah tutup (Zirafah/kuda belang), sebab upgrading. Bila tanya guard dia kata tempat ular yang tutup sebenarnya. Patut tak jumpa Ular. 




Tips Bawa Anak Kecil


Bawa wet tissue / sanitiser
Payung / Topi
Tuala lap peluh
kipas tangan / batery
Air mineral
Stroller
Tempat makan dan tandas so far ok bersih. 
Kekuatan stamina and mental. 





















Post Navi

Catat Ulasan

1 Ulasan

  1. bila ntah nak bawak 4 ketul tu masuk zoo...kena menabung utk tiket ni!haha

    BalasPadam

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.