Lunch | Restoran Rebung Dato Chef Ismail


Assalamualaikum. 

Dulu pernah makan kat Restaurant Chef ni kat tempat lama kat Bangsar tu. tempat tu dah la hazab nak parking (tepi jalan) dan masa tu tak ingat tahun berapa tapi food dia tak la sedap sangat. Now dah improves a lot.

Dato Chef dah move to new place dekat Tasik Perdana, so far pergi tadi tak jem pun dan parking banyak (parking bertingkat). Hari ni ada officemate belanja satu level. Alhamdulillah. Rezeki. Semoga dimurahkan rezeki orang yang belanja.

Harga per person kalau tak silap less than RM50/head. Makanan berkualiti, fresh, semua cukup rasa. I think dia sedap masakan yang menggunakan santan. Then dessert durian dia terbaik. Makan dengan pulut.

Ada pilihan lauk pauk kampung dengan nasi ulam/nasi minyak/nasi putih. Kerabu, sambal, masak lemak siput sedut, rebung, ikan patin, kari daging dan macam-macam lagi.

Ada jugak pilihan mee/ bihun (sup, kari, laksa), rojak, ABC, kuih goreng-goreng. favourite ialah buah Melaka, dan lempeng sambal ikan bilis. Eh banyak la pilihan. Rugi tak pergi.

Masa makan tadi ada juga Chef Florance Tan, dia welcome and beramah mesra dengan guest yang datang. Rasanya dia pon ada share dengan Dato selain Dr Syeikh Muszaphar Shukor. Ini tekaan sahaja ya.

This is second time pergi dan orang memang ramai. Makanan mencukupi dan berbaloi untuk lunch. Ada bilik kalau nak buat private event or farewell. Its good make a phone call for reservation.

Restoran Rebung Dato Chef Ismail
Address: Cascade Parking Bukit Aman, 5-2, Jalan Tanglin, Tasik Perdana, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Phone: +60 3-2276 2525

keropok lekor & ikan bakar tu memang superb

Buah melaka superb lembut and melt in mouth & serawa durian power & lempeng lembut

Pilihan lauk pauk

makan kena ambil portion kecil baru rasa semua

siput sedut sedap
Hiasan luar