Resepi Brownies Cookies Viral

Resepi Brownies Cookies Viral

Assalamualaikum,

Terliur tak tengok brownies cookies atas ni. Ini aku dapat dari facebook yang mana tuan resepi beri keizinan untuk share. Bukan apa jadi isu juga pasal cookies ni, ada makhluk Allah yang terkilan sebab owner tak nak berkongsi Resepi.

Owner ada buka kelas dan menjual cookies ni. Tu yang dia berat hati nak kongsi resepi agaknya.
Yelah mata pencarian dia kan? Apa pun alasan dia hormati sajalah.

Apa pun kita tepek sini dulu resepi. Ni boleh jadi biskut raya juga ni. Kalau jadi la. Kalau tak kita cuba biskut lain sajalah.

Kalau ikut pembacaan dan soalan-soalan dekat comment, banyak juga tips kena follow dan biskut ni agak renyah nak buat. Silap teknik jadi lemau.

Antara yang aku ingat:
  • adunan memang akan jadi cair jangan memandai tambah tepung,
  • Guna piping bag dan picit adunan atas loyang/lapik yang bakar macaroon,
  • Guna chocolate yang mahal; (hershey's) baru biskut cantik kejadiannya,
  • Timing dan suhu ikut oven masing-masing.

Selamat mencuba.


10 comments:

  1. Iye. Betol. Kalau dah jadik mata pencarian, takkan dia nak share kan. Kita kena hormat. Aida ada dpt jugak resepi gini. Lebih kurang. Member opis dah buat. Sedap! Aida lom la buat sendiri hi hi hi

    ReplyDelete
  2. Guna air fryer pun boleh Kan.. nak Cuba lah

    ReplyDelete
  3. macam tahu-tahu je liez nak buat cookies...nnt liez buat ni la

    ReplyDelete
  4. sedapnyaaa. resepi yang dicari-cari..akhirnya ada jugak. yeahh bolehlah try nanti.

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  5. HI.. RESEPI NI DAPAT BERAPA PCS?

    ReplyDelete
  6. Sedapnya.. Kalau bubuh banyak badam lagi umph..

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.