Kedai Berhantu MR Dollar Buka 10 Cawangan

Kedai MR Dollar adalah antara kedai yang ‘bahaya’ kalau masuk sebab kedai tu berhantu woi. Kalau datang kesini satu jam memang tak cukup. 

Sampai lenguh tangan angkat bakul pilih barang-barang. Kalau nak tahu MR Dollar merupakan kedai runcit yang menjual barang-barang keperluan pada harga tetap dan lebih rendah.  

Baru-baru ni aku sempat singgah ke kedai MR Dollar cawangan Wangsa Maju. Pengalaman pertama ke sini dan aku suka sebab susun atur kedai yang kemas dan bersih. 

Keluasan kedai yang besar dan selesa serta ada dua tingkat.



Harga Tetap, Always RM2 or RM5

Semua barang-barang yang ditawarkan dijual pada harga tetap iaitu RM2 dan RM5 untuk semua produk di 10 ‘department’ berbeza yang dijamin mesra poket dan berpatutan. Ada makanan (termasuk sayur-sayuran) & minuman, perkakas rumah, bahan memasak, permainan dan banyak lagi.


Antara jenama terkenal yang ada di MR.DOLLAR ialah seperti Maggi, Oreo, Kitkat, Marigold, Fernleaf, Kawanku, Coca Cola, Sunquick, Chipsmore, Farm Fresh, Nestle, dan banyak lagi.

Bahagian kegemaran aku semestinya bahagian makanan sejuk beku. Ada macam-macam pilihan makanan laut, kuih-muih, dan bebola. Berjenama pula tu dan berstatus halal. Memang rambang mata nak pilih.


Pembukaan Cawangan Ke 10 MR DOLLAR

Kalau nak tahu, MR DOLLAR merupakan salah satu anak syarikat MR D.I.Y. Grup. Terbaru MR DOLLAR telah membuka cawangan ke-10 mereka di Sunway Giza, Kota Damansara.

Strategi yang bijak sebab MR DOLLAR jual semua barang pada harga tetap (Always RM2 or RM5) dan mampu beli di waktu orang semua nak berjimat cermat.


Pelbagai jenis gula termasuk icing sugar, stevia. 


Ada pelbagai jenis beras, termasuk la beras pulut, beras wangi, beras perang, beras Tri-Mix. Geram tengok beras tu comel aku beli beras wangi. 




Boleh rujuk senarai cawangan MR DOLLAR dibawah yang boleh kau orang kunjungi:


MR DOLLAR Taman Maluri Cheras

Wisma Sistem 2, No 244,246 & 248, Jalan Mahkota, Taman Maluri, Cheras 55100, Kuala Lumpur

 

MR DOLLAR Jalan Kepong, 6/12 Mile

No. 2, 4 & 6, Jalan 1/32, 6 1/2 Mile Off Jalan Kepong

 

MR DOLLAR KIP Mall Bangi

Level 1, Lot 3, KIPMart Bangi, Jalan Medan Bangi (Business Park Bangi Golf Resort), Off Persiaran Kemajuan Seksyen 6, Bandar Baru Bangi, 43650 Kuala Lumpur.


MR DOLLAR Wangsa Niaga, Wangsa Maju

No. 2, Jalan Wangsa Niaga, Off Jalan 34/26, 53300 Wangsa Maju, Kuala Lumpur

 

MR DOLLAR KIP Mall Kota Warisan

G29A, KIPMall Kota Warisan, 43900 Sepang, Selangor

 

MR DOLLAR Jalan Pasar Baru 3, Pekan Semenyih

No. 9(GF+1F+2F), 11(GF+1F+2F),13(GF+1F+2F), Jalan Pasar Baru 3, Pekan Semenyih, 43500 Semenyih, Selangor Malaysia

 

MR DOLLAR Jalan Dato Sagor, Kuala Kangsar

Plot 1 & 2, Jalan Dato Sagor, 33000 Kuala Kangsar, Perak

 

MR DOLLAR Sungai Chua, Kajang

S-50(A) Ground Floor, Jalan Pasir Emas, Sungai Chua, 43000 Kajang, Selangor

 

MR DOLLAR Desa Coalfileds, Sungai Buloh

No.46, 48 & 50, Jalan DC 4/5, Desa Coalfields, 47000 Sungai Buloh, Selangor Darul Ehsan

 

MR DOLLAR Sunway Giza

Lot C-09-G, C-09-M & C-09-1, Block C, Sunway Giza, Jalan PJU 5/14, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor



#mrdollarmalaysia #giveme10 #AlwaysRM2orRM5

 

6 Ulasan

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

  1. Tak pernah lagi masuk kedai hantu Mr Dollar ni

    BalasPadam
  2. ni mesti berhantu mcm kedai eco rm2..haha

    BalasPadam
  3. kulim tak ada lagi kedai ni... yang ECO pun jarang nak usha sbb ramai sangat org x mau bersesak loni rimas

    BalasPadam
    Balasan
    1. kedai Mr Dollar ni luas, barang teratur tu suka tu

      Padam

Catat Komen

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

Lebih baharu Lebih lama