Review Mie Sedaap Selection Korean Spicy Soup

Sebelum ni Mie Sedaap pernah keluarkan Mie Sedaap Korean Spicy Chicken tapi kali ni dia sekali lagi keluarkan versi Korean iaitu Mie Sedaap Korean Spicy Soup pula. Aku terpedaya nak cuba lepas nampak kawan-kawan makan.

Teruja tengok packaging dia, walaupun aku belum pernah cuba Mie Sedaap Korean Spicy Chicken, tapi aku ada tengok review dari Youtubers Malaysia. Boleh check out harga murah Mie Sedap KoreanSpicy dekat Shopee 


Kalau Mie Sedaap Korean Spicy Chicken adalah mee jenis kering, Mie Sedaap  Korean Spicy Soup pula ada kuah. Yelah nama pun sup. Aku peminat setia Mie Sedaap ya terutama jenis Mie goreng.

Memang stok wajib ada dekat rumah. Tak jumpa lagi perisa Korean Spicy Soup dekat pasaraya? Boleh cari di Shopee 

Dalam prosess penyediaan memasak aku agak impress sebab Mie Sedaap guna mee segera yang tebal dan kenyal. Ala mee yang biasa Korean makan tu. Jadi proses nak masak tu agak lama.


Dalam pek Korean Spicy Soup, ada serbuk perencah, minyak, dan juga serbuk lada. Purposely aku masak tanpa tambah apa-apa bahan supaya mudah aku recognise rasa sebenar Mie ni.

Oh lada tu dia bagi dua paket. Kalau tak cukup tambah la lagi satu. Oleh sebab pedas dia manja sangat aku masukkan kedua-duanya. Pun masih tak pedas menyengat.

Kan selalu kalau makan Korean Ramen mesti menangis teresak-esak, kena standby tisu. Tapi kali ini tak perlu ya. Aku yang tak kuat pedas ni pun terpaksa akui ianya tidak pedas. Perencah dia banyak tapi aku tak masukkan semua sebab rasa dia manis.

Manis seafood dia memang terasa la. Kalau peminat makanan Korea tahu kot rasa manis clam macamana.


Kebetulan ada cheese dekat rumah aku pun letak lah sekeping nak bagi lagi power. Memang laju lah makan. tapi itulah, aku ingat pedas nak meninggal, rupanya tidak ya. Nak cuba rasa okey lah bagi aku, kalau buat eating challenge tambah la lada sendiri.



Post a Comment

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

Lebih baharu Lebih lama