Safi Hijabista Bodycare – Produk Pertama Dari Safi

Safi baru-baru ini telah pun melancarkan Safi Hijabista Bodycare, set rangkaian penjagaan badan khusus untuk hijabista yang ingin tampil yakin, kekal segar dan selesa tak kira masa dan ketika. 

Seperti kita maklum, Malaysia memang terkenal dengan cuaca yang panas dan lembap sepanjang tahun. Jadi, pemilihan produk penjagaan diri yang tepat dapat membantu diri kekal segar sepanjang hari. 

Paling tak selesa kalau badan mula keluarkan bau yang kurang menyenangkan. Alahai malunya. Untuk membantu terutama golongan berhijab supaya kekal selesa, Safi telah memperkenal Safi Hijabista Bodycare. 




Tampil Yakin Dengan Safi Hijabista Bodycare

Untuk pengetahuan, Safi Hijabista Bodycare merupakan produk penjagaan diri pertama dari Safi yang terdiri daripada Deodorant, Body Lotion & juga Soothing Gel. 

Dirumuskan dengan 7 Pro Action & Scent Care Technology yang membantu Hijabista moden untuk kekal yakin dan segar berasa & kelihatan hebat di mana sahaja berada. 

Rangkaian produk penjagaan diri Safi diperbuat daripada ramuan yang dihasilkan secara semula jadi untuk memerangi malodour serta mesra dan ringan pada kulit, pantas menyerap serta melindungi dari bau. 

Atasi masalah kulit kering dengan Safi Hydra Glow - Baca sini


Safi Hijabista Antibacterial Deodorant

Didatangkan dalam dua versi iaitu Antibacterial Deodorant Roll On dan Antibacterial Deodorant Spray. Merupakan deadoran anti-bakteria yang dapat memberi perlindungan dan telah diuji secara dermatologi dan selamat serta dapat memberi perlindungan selama 48 jam. 


Antibacterial Deodorant Roll On & Antibacterial Deodorant Spray

Didatangkan dalam tiga variasi yang boleh dipilih oleh pengguna iaitu: 

  1. Healthy White – Apricot & Pearl Powder
  2. Dry Fresh – Aloe Vera & Cucumber
  3. Soft & Smooth – Shea Butter & Almond Oil


Safi Hijabista Bodycare


7 Pro Action:

• Anti Bacterial

• Anti Odour

• Anti Sweat

• Anti Skin Stress

• Anti Irritation

• Anti Stains

• Anti Stickiness

Antibacterial Deodorant Roll On & Antibacterial Deodorant spray adalah bebas paraben, alkohol, pewarna, minyak mineral dan tidak pernah diuji ke atas haiwan.

Untuk rambut supa lembut, supa wangi, supa halus - baca sini 

Aqua Gel Lotion

Tersedia dalam dua variasi iaitu: 

  1. Soothing Fresh (Aloe Vera) – Soothes & Calms Skin
  2. Radiant Fresh (Pomegranate) – Repairs & Brightens Skin


Tekstur gel yang ringan, tidak melekit, dan pantas menyerap serta sangat baik untuk kulit serta berfungsi untuk: 

o Meremajakan kulit 

o Menghidrat

o Melembutkan kulit

o Menyegarkan 

o Meredakan skin stress

o Menghidupkan semula kulit

o Mengurangkan penampilan garis-garis halus


Safi Hijabista Bodycare


Soothing Gel

Terdapat dua variasi Soothing Gel iaitu: 

  1. 100% Natural Aloe Vera – Soothes, Refreshes & Hydrates Skin 
  2. 100% Natural Pomegranate – Soothes, Refreshes and Brightens Skin

Seperti produk Safi yang disebutkan di atas, soothing gel ini juga bebas paraben, alkohol, pewarna, minyak mineral dan tidak pernah diuji ke atas haiwan.

Antara manfaat soothing gel kepada pengguna adalah untuk merawat: 

• Kemerahan / radang kulit

• Tumit merekah

• Kulit mengelupas

• Kulit yang merengsa

• Selepas bercukur

• Rawatan rambut

• Melembapkan kulit


Boleh Menang iPhone 12

Jangan ketinggalan untuk sertai Peraduan Momen Yakin #Hijaboleh yang diadakan di seluruh negara pada bulan Julai dan Safi menawarkan hadiah berupa iPhone 12 serta hadiah menarik lain. 

Caranya mudah sahaja, hanya kongsikan gambar paling yakin dan aktif di Instagram dan jangan lupa sertakan hashtag #Hijaboleh di ruangan caption.

Nak tahu keterangan lanjut tentang peraduan, boleh rujuk Instagram rasmi Safi Malaysia. Selamat mencuba. 

2 Ulasan

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

  1. wahhhh dah ada antibacterial deodorant. Pilihan yang disediakan pun sesuai dengan jenis keperluan kulit.

    BalasPadam
  2. mesti wangi ni terbau2 pula kat sini

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

Terbaru Lebih lama