Review SAFI Hydra Glow Untuk Masalah Kulit Kering

Kalau nak tahu antara tanda-tanda kulit kekurangan air ialah kulit menjadi kering, kasar, gatal, mengelupas dan berminyak. Bagi kau orang yang nak kulit berseri, anjal dan lembap, SAFI baru-baru ini telah keluarkan rangkaian penjagaan kulit terbaru khas untuk kulit kering iaitu SAFI Hydra Glow. 

Sebelum aku terangkan apa yang ada dalam set SAFI Hydra Glow ni, aku nak kongsikan terlebih dahulu tentang jenama SAFI. Khas untuk mereka yang baru nak kenal SAFI, SAFI merupakan jenama halal terkemuka yang terdiri daripada rangkaian produk penjagaan kulit, penjagaan diri dan peralatan mandian yang unik dan komprehensif yang dikembangkan secara eksklusif untuk memenuhi keperluan wanita dan lelaki muslim moden.

Dihasilkan dengan bahan semula jadi terbaik dan paling penting disahkan Halal oleh JAKIM. Jadi boleh guna tanpa ragu-ragu. 


Set Rangkaian Penjagaan SAFI Hydra Glow

SAFI Hydra Glow disyorkan kepada mereka yang mempunyai masalah kulit kering dan kulit mengelupas. Ada sesetengah orang walaupun dah pakai banyak krim pelembap (moisturiser) tapi kulit masih lagi kering siap pakej mengelupas. 

Dalam cuaca panas seperti di Malaysia ni memang kena bijak pilih produk yang betul disamping minum banyak air masak. 

Apa yang aku suka tentang set penjagaan wajah SAFI Hydra Glow ini ianya menghidrat wajah tanpa rasa berminyak. Serius best. Ia adalah water based dan tekstur dia sangat ringan bila disapukan pada muka. Selesa sangat bila pakai. 


Set ini didatangkan dengan 5 produk penghidratan terbaru iaitu: Hydrating Water Cleanser, Toning Essence, Water Bank Serum, Water Drop Moisturiser, & Water Lock Mist. Dirumus khas dengan Hydra Active Technology yang mengandungi 3 bahan utama iaitu:

Fermented Rice Extract: Pelembap kulit semula jadi yang mencerahkan kulit & membuang sel kulit mati. 

Vitamin B5: berfungsi untuk mengekalkan kelembapan, melegakan kekeringan kulit dan mengembalikan kehalusan kulit. 

Hyaluronic Acid: Mengunci kelembapan kulit dengan berkesan dan meningkatkan keanjalan kulit. 

Set SAFI Hydra Glow sangat sesuai untuk mereka yang berkulit sensitif sebab ianya:

  • Tanpa alkohol
  • Tanpa paraben
  • Tanpa minyak silikon
  • Tanpa minyak mineral
  • Tanpa pewarna
  • Tiada ujian haiwan
  • Tiada bahan yang berasal dari haiwan



Pembersih muka SAFI Hydra Glow (Hydrating Water Cleanser)

Pembersih muka dalam bentuk creamy gel dengan formulasi Anti PM2.5 untuk menghidrat secara aktif sambil membersihkan kotoran dengan lembut menjadikan kulit yang bersih, terhidrat dan bercahaya.


Penyegar SAFI Hydra Glow (Hydrating Toning Essence)

Step paling penting dalam rutin penjagaan muka adalah pakai toner sebab ianya membantu proses penyerapan. Dalam SAFI Hydrating Toning Essence ada 5X hyaluronic Acid yang boleh menembusi jauh ke dalam lapisan kulit untuk menyuburkan, melembapkan dan menghidrat kulit sehingga 48 jam lamanya. 

Walaupun berasaskan air tapi tekstur dia sedikit pekat. Tak perlu guna tisu untuk sapu ke muka ya, hanya gunakan tangan dan sapukan ke muka dengan lembut. Diuji secara klinikal untuk meningkatkan kelembapan kulit sebanyak 1.6X * sejurus selepas penggunaan. 


Serum Penghidratan SAFI Hydra Glow (Hydrating Water Bank Serum)

Serum penghidratan dan hypoallergenic yang kaya dengan Vitamin B3 & B5 yang menembusi jauh ke dalam lapisan kulit dalaman untuk menghidrat secara mendalam dari dalam, melicinkan tompok kasar dan memulihkan kulit kering untuk kulit yang licin, terhidrat dan bercahaya.

Tak macam kebanyakkan serum yang ada di pasaran, hydrating water bank serum 100% mengurangkan dry skin flakes, 18.2% meningkatkan penghidratan kulit dalaman & 1.9 X menenangkan kulit yang bermasalah. 


Pelembap Penghidratan SAFI Hydra Glow (Hydrating Water Drop Moisturiser)

Pelembap ni paling aku suka sebab pelembap gel krim ni ringan dan berubah menjadi titisan air apabila disapukan ke muka. Mengandungi Vitamin B3 yang larut dalam air untuk memulihkan, mengekalkan dan memperbaiki pelembapan kulit dengan berkesan, meratakan warna kulit dan meningkatkan keanjalan kulit untuk menampakkan kulit lembut, terhidrat dan bercahaya. Aku suka pakai sebelum tidur. Ianya juga buat kulit kekal lembap sehingga 72 jam. 


Mist Penghidratan SAFI Hydra Glow (Hydrating Water Lock Mist)

Aku akan pakai Hydra Glow mist ni bila terasa kulit muka kering terutama bila berada dekat luar. Bau dia wangi seakan-akan bau bunga Rose. Tekstur dia ringan, menyegarkan dan diformulasikan dengan keseimbangan pH kulit serta sesuai untuk semua jenis kulit. 

Diperkaya dengan pelembap semula jadi untuk kekalkan penghidratan, menjadikan kulit sentiasa lembut, dan bercahaya.

Dalam SAFI PR box yang aku terima ni, dibekalkan juga dengan Jade Roller dan juga sleep eye mask yang super-duper cute. Jade roller tu aku guna selepas pakai toner untuk membantu penyerapan lebih baik. 

Hilang lenguh bila golekkan Jade roller dan sleep mask tu boleh letak dalam fridge untuk sejukkan dan boleh guna hilangkan mata sembap. 

SAFI memang dah jadi produk penjagaan diri aku satu keluarga sejak dulu lagi. 

Mana nak dapat Produk SAFI Hydra Glow?

Kau orang boleh beli Produk SAFI Hydra Glow di semua outlet Guardian dan juga Mydin Malaysia. Untuk info dan butiran lanjut boleh rujuk laman sosial SAFI

Facebook  | Instagram 


#SAFIHydraGlow #GlowUpWithHydratedSkin #SAFIMalaysia 

6 Ulasan

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

  1. i love the color..teringin mau try tapi sy kulit combinasi maybe kurang sesuai pakai ni
    bole suggest dgn adik sy ni sbb dia kulit kering

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pon kulit kombinasi dan syukur serasi. Kulit lebih moist. Pelembap dia paling saya suka. Safi improves banyak benda lah kali ni..best

      Padam
  2. makin banyak range dari Safi.. dahla makin nampak versatile
    packaging dia..

    BalasPadam
  3. Nak Tanya mcm mne nak dptkan set boxing Safi hydra glow ni? Kt guardian ke? Sbb klau Di shoppee hanya boleh dpt free gift roller jade Tu shj tp x dpt yg sleep eye mask Tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi awak, yang saya tahu kalau beli di Mydin (min rm30) boleh dapat free eye mask tu.. cuba check masih ada lagi tak promosi tu..

      Padam

Catat Komen

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

Lebih baharu Lebih lama