Lunch Nasi Arab Di Hadramot Village MyTOWN

Rodiah Amir

Selalu kalau ada urusan dekat luar dan kalau cari tempat makan mesti akan cari restoran yang jual nasi. Dasar tekak Melayu yang bila makan nasi baru rasa kenyang. 

Bukan apa tau, banyak kali jadi bila nak cuba makan tempat baru yang semestinya tiada menu nasi mesti balik tu akan rasa lapar dan kena masak juga. 

Nak selamat setiap kali keluar kalau habis idea kami akan makan nasi Arab atau pun nasi Ayam. Anak-anak pun itu lah permintaan dia kalau ditanya nak makan apa. 


restoran-Hadramot-Village-MyTOWN


Lunch Nasi Arab Di Hadramot Village MyTOWN

Hari tu selesai urusan kami di MyTOWN Shopping Center kami singgah makan di Restoran Hadramot Village yang terletak di level satu. 

Dari luar lagi dah nampak hiasan restoran yang mewah dan sedap mata memandang. Dekat sepanduk restoran tertulis “Best Arabic Food in Town”. 

Sepanduk dia meriah dengan promosi makan dalam dulang untuk dua ke tiga orang. Ada lamb chop, Hanith dan Mix Kebab.


makan-Hadramot-Village-MyTOWN



Menu Hadramot Village MyTOWN

Nama pun restoran Arab jadi main menu makanan Arab yang terkenal boleh korang cuba dekat sini seperti Mandi, Biriyani, pizza dan Shawarma. 

Memang kalau makan nasi Arab, Mandy Lamb dan Sandwich adalah antara menu yang selalu kami pesan. Kiranya kalau kena tekak kami menu ni selebihnya menu lain kami akan pejam mata fikir sedap. 


mandy-chicken


Jumlah bil kami ialah RM161.25. Bila tengok resit baru perasan kami dikenakan caj / cukai (SST & SVC) 16% iaitu sebanyak RM22.24. 

Terus rasa nak demam ya bila duit mengalir macam tu je. Memang timbul perasaan serik dan tak mahu datang lagi. 

  • Chicken Escalope Milanese RM34
  • Mandy Chicken ½ RM33
  • Mandy Lamb RM39
  • Lamb Kebab Sandwich RM16
  • Small Mineral Water RM5
  • Coca Cola Light RM7

Korang nak makan makanan Arab sedap pergi la Qasar Balqis atau restoran Paradise Reyan dalam AeonBig Wangsamaju. 


Review Restoran Hadramot Village

Chicken Escalope Milanese tu tak pernah makan jadi Diah teringin nak cuba tapi menyesal ya. Entah apa rasa nak describe pun tak tahu. 

Kalau ikut apa yang sampai dalam pinggan, dia lebih macam Chicken Chop tapi diletakkan dengan herba. Keju atas dia tu kejung macam tu je. 

Ayam sedikit dry dan overcooked. Paksa juga telan la memandangkan harga mahal ya. 


Chicken-Escalope-Milanese


Rasa makanan yang lain tu sederhana saja. Mungkin sebab kami dah pernah makan nasi Arab yang lebih sedap. 

Lamb dia sedih ya, kosong gitu je masak. Sos dia tu pulak tiada yang istimewa pun. 


mandy-lamb



Cuma Sandwich Kebab tu je ok. Dekat tempat lain boleh dapat dua pieces dengan harga dekat restoran dia. 


Lamb-Kebab-Sandwich


Cuma apa yang lebih dekat sini ialah hiasan dalaman restoran yang sedap mata memandang, selesa nak duduk dan enjoy makanan. Kerusi dia merah menyala, bersih dan pelayan dia layan ok. 

Dari segi rasa overall Diah boleh dapat makanan Arab yang lebih sedap dan harga lebih berbaloi di tempat lain. 

Harga dia overpriced bagi Diah atau lebih tepat kami bukan target customer dia. Harga air mineral botol kecil lebih kurang 200ml RM5. Coke tu RM7. Ya ampun belum kira harga Jus buah-buahan. 


Kesimpulan

Overall pengalaman makan Lunch Di Hadramot Village dalam MyTOWN Shopping Center Dah bagi 2 dari 5 bintang. Harga mahal tu mungkin sebab dia dalam mall yang tengah bandar. Agaknya lah. Korang cuba sendiri lah ya.