Restoran Makanan Arab Sedap Di KL | Qasar Balkis Taman Melati

by - March 05, 2019

Restoran Makanan Arab Sedap Di KL  Qasar Balkis Taman Melati | Assalamualaikum. Memang dah jadi aktiviti wajib setiap bulan mencari tempat makan sedap di KL. Saja reward diri lepas berpenat lelah harung kehidupan dari hari ke hari. Kira small celebration dan tanda bersyukur masih hidup dan dikurniakan kesihatan yang baik. Jadi, untuk kali ni sekali lagi kami ke Restoran Qasar Balkis untuk makan makanan Arab yang terletak di Taman Melati Kuala Lumpur. Restoran ni sebaris dengan Restoran Sate Haji Samuri cawangan Taman Melati. 

Qasar Balkis Taman Melati

Kali kedua kami makan di sini dan Diah sangat-sangat sukakan makanan dekat sini. Restoran ni pakar dalam menyediakan makanan Arab / Timur Tengah. Memang dapat rasa rempah ratus yang mereka gunakan dalam setiap menu. Daging yang lembut dan berjus, Shawarma dan BBQ yang sedap, dan banyak lagi menu menarik dan berbaloi untuk dicuba. 

Restoran Makanan Arab Sedap Di KL

Restoran Makanan Arab Sedap Di KL Qasar Balqis
Menu
Paling Diah suka nak cadangkan adalah air teh dekat sini. Diah memang penggemar coffee dan juga sangat enjoy kalau minum Teh susu. Kalau datang sini memang akan pesan air Teh dalam teko kecil dan rasa Teh dia memang power. Apa yang lain dekat sini, air Teh mereka akan letak serbuk cengkih. Rasanya serbuk cengkih tu menambah aroma dan rasa lemak teh. Minum teh panas memang layan habis.
Budak kecik ni pun terjebak suka
Restoran Qasar Balkis
mintak Tea with milk ya dalam teapot

KL Qasar Balkis

Dari segi harga Diah rasa masih affordable dan berbaloi dengan apa yang kita makan. Lagipun saiz setiap hidangan agak besar. Kalau pesan hidangan nasi boleh kongsi untuk dua orang kecuali memang anda seorang yang kuat makan. kalau pertama kali nak cuba boleh pesan menu yang berbeza. Baru dapat rasa semua menu yang ada. 

Restoran Qasar Balkis Taman Melati
dalam mangkuk tu lamb

Restoran Makanan Arab Sedap Di KL Qasar Balkis Taman Melati


Apa yang Diah perasan Restoran Qasar Balkis memang ada pelanggan setia mereka. Ada je pelanggan walk in terutama waktu malam. Restoran ni sesuai kalau nak makan-makan satu keluarga dan dekat sini ada bilik khas (VIP) kalau nak buat private dinner. Boleh muat dalam 10-12 orang kalau tak silap. Kalau datang secara berkumpulan baik call dan buat tempahan. 


Tetami VIP

Restoran Makanan Arab Sedap Di KL Qasar Balkis Taman Melati
Raung makan & Bilik khas

Overall puas hati makan dekat Restoran Qasar Balkis sebab makanan yang sedap, tempat makan yang luas, bersih dan selesa, harga berpatutan dan krew restoran yang mesra pelanggan walau ada halangan Bahasa. Semestinya kalau nak cari tempat makan makanan Arab yang sedap di KL, Restoran Qasar Balkis adalah restoran yang patut anda cuba. Diah tak dibayar untuk review ni ya! Jadi patut cuba. 

QASAR BALQIS RESTAURANT (Taman Melati)
Lot No, 1 G, Jalan Melati Utama 4, Taman Melati, 53100 Kuala Lumpur
Phone: 03-4161 8962

You May Also Like

3 comments

  1. suka nasi arab..nasi dia panjang2..xmuak walaupun makan banyak..:)

    ReplyDelete
  2. giler aarrr. ak tgk sambil trbayang semua makanan tu depan mata tu weih

    ReplyDelete
  3. sedapnya tengok lauk2 restoran ni..

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

SUBSCRIBE NEWLETTER