Kedai Format Laptop Murah Di KL

Rodiah Amir
0
Assalamualaikum. Hai pengguna laptop dan PC. Ada soalan nak tanya ni. Berapa kali dah korang format laptop atau PC korang dalam tahun ni? 

Korang tahu tak kenapa laptop dan PC tu kena format? dan paling penting, dekat mana nak cari servis format laptop murah terutama di Kuala Lumpur (KL)?

Tolong ambil serius tahap kesihatan laptop dan PC korang sebab dia kalau nak rosak memang tak bagi amaran awal. 

Kedai Format Laptop Murah Di KL 

Tapi kan masih wujud ke kedai Format Laptop Murah Di KL ni? Dengan keadaan ekonomi sekarang yang barang semuanya naik, payah nak cari harga yang munasabah. 

Sebenarnya ada tau. Nak tahu jawapan kena teruskan membaca sebab aku nak buat perkongsian tentang format laptop murah di KL dan harap membantu korang.
FR Laptop Format Laptop Murah Di KL

Kenapa aku kata penting cari kedai format laptop murah di KL ni ialah sebab aku bukan datang dari golongan bangsawan yang lahir atas dulang emas. 

Jadi semuanya kena harus bijak berbelanja. Faham-faham saja lah duduk di tengah bandar setiap inci perlukan kos. 

Sebelum aku dedahkan dekat mana kedai format laptop murah di KL, jom aku terangkan kenapa kena format laptop? 

Format Laptop – Proses pembuangan segala software yang telah anda install sepanjang anda menggunakan laptop atau PC anda. 

Segala data yang ada akan di delete seolah-olah laptop anda adalah laptop baru. Macam baby gitchew.Sesiapa sahaja boleh format laptop asalkan dia ada kemahiran dan pengetahuan tentang laptop lah. 

Tapi kalau korang yang hanya tahu guna laptop dan PC je macam aku, lebih baik serahkan laptop korang pada yang pakar macam FR Laptop kedai format laptop murah di KL. 

5 Punca Laptop Atau PC Kena Format 

Menurut FR Laptop Format Laptop Murah Di KL, ada beberapa situasi yang memerlukan laptop korang akan di format. 

1. Masalah Boot Issue. Selalu terjadi bila laptop atau PC dihidupkan ianya asyik loading dan akan appear mesej “Repair Disk” atau “Black Screen, Press F8 for repair atau Press any key”. 

2. Diserang Virus atau Malware. Sering terjadi dikalangan student yang sering cucuk pendrive, external hard disk masa buat assignment dekat PC makmal dan akhirnya menjangkiti laptop atau PC sendiri. 

3. Upgrade System. Format laptop sebab nak upgrade Window yang lebih terkini. 

4. Reorganized Disk Space. Terjadi bila storage (partion C) penuh sebab kebanyakan services Windows running dekat partition C. 

5. Performance Laptop yang perlahan disebabkan install pelbagai software dan window kena running sepanjang kita gunakan laptop atau PC.
FR Laptop Kedai Format Laptop Murah Di KL

Untuk korang yang berada di sekitar lembah Klang yang mencari tempat untuk Format Laptop Murah Di KL aku cadangkan korang untuk mencuba servis di FR Laptop yang terkenal dengan servis Format Laptop Murah Di KL. 

FR Laptop Kedai Format Laptop Murah Di KL tawarkan perkhidmatan pembaikan computer seperti format laptop, skrin pecah, jangkitan virus, computer laggy, nak naik taraf dan nak back up data. 

FR Laptop Kedai Format Laptop Murah Di KL menyediakan khidmat runner untuk pick up dan delivery kepada pelanggan. 

FR Laptop Kedai Format Laptop Murah Di KL memberikan tempoh jaminan dan 100% money back guarantee.

Pekerja-pekerja di FR Laptop Kedai Format Laptop Murah Di KL terdiri daripada mereka yang terlatih dan mesra pelanggan.

Pelanggan yang pernah mendapatkan servis di FR Laptop Kedai Format Laptop Murah Di KL berpuas hati dengan servis yang mereka tawarkan.  Boleh baca lebih banyak testimony di laman Facebook FR Laptop Format Laptop Murah Di KL

Lokasi FR Laptop Format Laptop Murah Di KL


FR Laptop Format Laptop Murah Di KL menjalankan perniagaan mereka di premis yang beralamat seperti di bawah. Boleh contact no yang tersedia ya. 

FR Laptop
Telefon / WhatsApp: +60172882349 | Link WhatsApp
Website: www.frlaptopservice.com
Facebook: @FRLaptopService

Alamat:
508 Jalan Kanan 1 Kampung Pandan 55100 KL
Waktu Operasi: 9.00 Pagi – 9.00 Malam (kecuali Cuti Am)
Waze / Google Map: FR Laptop ServiceCatat Ulasan

0Ulasan

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

Catat Ulasan (0)