Burger Ayam Mexicana Menu Kedua Kempen Discover the World McDonald’s Malaysia - www.rodiahamir.com

Love to talk about my Life, Food, Recipe, Parenting, Beauty, Entertainment , & Travel

Breaking

Home Top Ad

Jul 29, 2018

Burger Ayam Mexicana Menu Kedua Kempen Discover the World McDonald’s Malaysia

McDonald’s Malaysia baru-baru ini telah memperkenalkan menu kedua sempena Kempen Discover the World iaitu Burger Ayam Mexicana selepas menu pertamanya iaitu Burger Rio yang diperkenalkan bulan lalu. Diah dah rasa burger Rio Daging, sedap tapi pedas sampai meleleh air mata. Sos dia serius unik rasa. 

Menu baru McDonald’s Mexicana Chicken Burger
McDonald’s Mexicana Chicken Burger

Kepingan ayam rangup bersaiz besar ini dilimpahi dengan mayonis tomato istimewa dan sos jalapeno untuk rasa yang sedikit pedas seumpama hidangan tradisional Mexico. Burger Ayam Mexicana ini juga ditambah dengan campuran lada benggala merah, salad, tomato dan keju cheddar putih. Disertakan dengan ban lembut, hidangan ini semestinya membawakan citarasa hebat kepada seluruh rakyat Malaysia. 

Kempen tahunan Discover the World seringkali mengetengahkan keunikan rasa dan budaya berbeza dari seluruh dunia untuk penggemar hidangan McDonald’s di Malaysia. Rakyat Malaysia yang menantikan tawaran menu istimewa McDonald’s pastinya tidak akan kecewa dengan pengenalan Burger Ayam Mexicana ini.

Burger Ayam Mexicana boleh didapati dengan harga RM15.95 untuk set medium dan RM12.50 untuk ala carte.

Menerusi Kempen Discover the World McDonald’s Malaysia membawakan citarasa unik dari negara luar untuk dinikmati oleh rakyat Malaysia. Kempen Discover the World juga membolehkan McDonald’s memperkenalkan pelbagai citarasa antarabangsa ke restoran-restoran McDonald’s di seluruh negara,”

Tidak kira menu sedia ada atau baharu, McDonald’s amat mementingkan kualiti penyediaan makanan dari awal hingga akhir – bermula dari ladang kepada pembekal, sehinggalah ke dapur dan akhirnya kepada pelanggan. McDonald’s percaya bahawa makanan yang baik bukan pada rasanya sahaja. Selain kenikmatan yang dirasai semasa memakan hidangan McDonald’s, pelanggan juga diberi jaminan bahawa setiap hidangan disediakan segar dengan bahan-bahan berkualiti, dan mematuhi piawaian Halal dan standard kebersihan makanan yang ketat.

Selain Burger Ayam Mexicana, McDonald’s turut memperkenalkan buat pertama kalinya hidangan pencuci mulut dengan dua jenis inti – Pai Kastard Strawberi (Strawberry Custard Pie), pai rangup berinti strawberi dan kastard berkrim. Pai Kastad Strawberi (Strawberry Custard Pie) ini boleh didapati dengan harga RM3.30.
menu baru McDonald’s Strawberry Custard Pie
McDonald’s Strawberry Custard Pie 


Selain itu, McDonald’s juga membawakan kembali hidangan pencuci mulut Strawberry Cone. Ia boleh dinikmati oleh semua penggemar aiskrim sundae strawberi dan juga mereka yang ingin merasai perisa aiskrim sundae selain vanilla dan coklat. Pai Kastard Strawberry (Strawberry Custard Pie) dan Strawberry Cone pastinya memberi kepuasan kepada penggemar hidangan pencuci mulut yang inginkan kelainan.

McDonald's Strawberry Fiesta
Pendek kata McDonald’s menawarkan hidangan menarik selera dan juga mata rakyat Malaysia. Pilihan bijak bila McDonald’s ni selalu tukar-tukar menu dan perisa untuk ice cream cone dia. Tak sabar nak rasa Strawberry Custard Pie tu. Untuk kaki makan memang kena cuba la. Apa pun jaga pengambilan gula. Nanti banyak kan minum air masak dan bersenam ok? 

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen Discover the World oleh McDonald’s Malaysia, sila layari Website McDonald Malaysia



2 comments:

  1. waa..McD ada dessert baru..kena try ni

    ReplyDelete
  2. Aiskrim tu je tak rasa lagi. Yg burger dan pie tu dah. Suka pie tu sebab ada 2 rasa dalam tu.

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.