Terpaksa Beli Vacumm Cleaner Secara Online

Dijadikan cerita vacumm cleaner aku tiba-tiba tak berfungsi masa hujung PKP fasa 2 aritu. Setelah berkhidmat selama 4 tahun tiba juga ajalnya. Jadi masalah bila vacumm tu tak boleh sedut habuk. Tak pasti boleh dibaiki atau tidak, nanti lah tunggu keadaan COVID reda baru cari kedai untuk baiki.

Ya ampun stressnya la kehidupan. Boleh pula vacumm nak rosak waktu-waktu gawat ni. Aku dah minta suami cuba baiki, siap buka semua bahagian dan cuci penapis, cuma bahagian motor dia je tak buka sebab macam complicated sangat, tak berani nanti lagi teruk pula. Sudah banyak cara aku usahakan termasuk lah tutorial di Youtube tapi masih tak menjadi.

Entah apa punca, vacumm cleaner tu tak dapat menyedut habuk seperti biasa. Aku guna Electrolux bagless vacuum cleaner sejak aku pindah ke rumah sekarang, kiranya dah masuk 4 tahun la. Dah sampai jangka hayat agaknya, oleh sebab rumah aku dipenuhi karpet jadi jadi dia memang banyak berjasa.

Pendapat Aku lepas guna Pressure Cooker 

Baca Review aku tentang Air Fryer


Terpaksa Beli Vacumm Cleaner Secara Online

Memang pantang aku kalau beli barang-barang elektrik wajiblah pergi ke kedai. Mesti kena pegang, belek-belek. Mana pernah beli online weh, tak puas hati. Tapi di waktu kritikal begini memang aku tiada pilihan lain. Banyak hari juga aku survey secara online, baca review di aplikasi Shopee dan tanya pendapat kawan-kawan.

Aku bersyukur sangat seller ni baik dan so far respond chat ok walau dia lambat tapi dia masih reply. Aku pilih J&T dan lega sangat kawasan perumahan aku setakat ni tiada barang yang lambat sampai. Dalam 4 hari rasanya dari tarikh aku buat bayaran vacumm cleaner ni aku dapat. 

Ada kawan yang cadangkan beli vacumm cleaner di Mr DIY, bagless vacumm boleh dapat pada harga bawah RM300 kebetulan vacumm dia pun rosak sebelum PKP dilaksanakan dan dia puas hati guna. Ada juga yang cadangkan vacumm cleaner jenama Singer. Eh banyaklah pilihan bergantung kepada bajet dan jenis vacumm.

Aku tak tahu sangat jenis-jenis vacumm cleaner ni tapi yang pasti ada bagless vacumm, hand stick vacumm, ada juga jenis wireless (caj bateri) dan ada yang wayar. Sekali lagi aku tekankan ikut kemampuan dan suka jenis yang mana.


Beli REDBUZZ Power Handheld Stick Vacumm Cleaner

  • Selepas beberapa hari berfikir akhirnya aku buat keputusan beli Power Hand Stick Vacumm jenama REDBUZZ. Pertama kali aku dengar jenama ni sebenarnya tapi banyak faktor yang menyebabkan aku tertarik nak beli.
  • REDBUZZ Power Hand Stick Vacumm Cleaner menggunakan teknologi German dan penjual beri satu tahun waranti.
  • Ada dua pilihan vacumm tanpa wayar (kena caj) dan dengan wayar. Aku pilih dengan wayar sebab pemalas nak caj.
  • Vacumm ni juga boleh digunakan untuk kegunaan dirumah, kereta dan juga tabletop.
  • Semestinya vacumm ada wayar lebih murah iaitu RM128.98 (tambah aksesori RM159.97), vacumm wireless berharga RM196.98 (tambah aksesori RM246.98).
  • Watt: 1000W, Suction dia kuat, dusk tank berkapasiti 0.8L. Berat dia ialah 1.5kg. Tidak la lenguh nak pegang. Sedang elok je.
  • Saiz dia comel dan senang nak simpan. Cara nak pasang dan guna super simple dan menjimatkan ruang.
  • Untuk orang yang tinggi kena membongkok sedikit bila guna sebab vacumm ni tak panjang sangat. kalau tinggi around 152cm sedang elok.




Pendapat Aku Tentang REDBUZZ Power Handheld Stick Vacumm Cleaner

Terlalu awal aku nak bagi pendapat sebenarnya tapi setakat hampir seminggu aku gunakan vacumm ni aku berpuas hati sebab dia sedut habuk power. Senang sangat nak handle dan nak cuci. Cuma berdasarkan pengalaman sebelum ni, memang kena cuci vacumm selepas guna walaupun dia cadangkan cuci sebulan sekali. Penting ni ok.

Kalau nak tahan lama kena la kerap cuci dan pastikan habuk tak melekat dan jadi keras. Nanti cepat la jahanam vacumm korang. Paling aku suka, walaupun dalam tempoh PKP, penghantaran barang laju. So puas hati. 

Setakat ini saja perkongsian aku, dekat atas tu aku dah terangkan pengalaman aku beli vacumm cleaner secara online, kenapa aku pilih REDBUZZ Power Handheld Stick Vacumm Cleaner dan pendapat aku setelah menggunakannya. Harap membantu korang untuk membuat keputusan okeh.


Post a Comment

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

Terbaru Lebih lama