Back To School 2018 | SALE BRAND CANGGIH


Assalamualaikum,

Dah masuk bulan December bulan terakhir untuk tahun 2017, golongan ibu bapa yang ada anak bersekolah mesti dah start shopping barang keperluan untuk sekolah tahun depan kan? Sebenarnya aku dah start awal lagi, sekarang adalah masa untuk semak semula dan tambah apa yang belum cukup je.

Macam hari tu memang sengaja tunggu promosi untuk beg sekolah. Harga beg sekolah sekarang semuanya urut dada. Terkejut mak tengok harga. Kalau dulu RM40 dah macam paling mahal kot sekarang RM40/50 adalah harga paling rendah.

Memang ada yang boleh dapat dengan RM30 tapi kualiti dia agak sadis. Untuk anak-anak yang cukup matang sesuai la sebab pandai jaga. Untuk anak yang baru nak masuk darjah satu mahu seminggu je lepas tu koyak agaknya.

Dah survey harga di Aeon Big, Aeon Keramat, dan Pusat Pakaian Hari-Hari. Memang range harga adalah RM60 ke atas. Oh ye aku cari beg beroda ya, sebab nak elak anak angkat beg berat. Dulu satu roda je kan? Sekarang dah jadi beg 3 roda. Untuk ketahanan dan lasak pun ye jugak.

Untuk jenama Swan yang memang tahu kualiti dia, harga bermula RM99 kalau tak silap. Memang berbaloi untuk beli selepas mendapat nasihat kawan-kawan yang dah ada pengalaman. Masih belum membeli sebab masih terperanjat tengok harga. Nanti la tengok mood suami baru pergi beli.

Selagi tak setel bab sekolah selagi tu la akan berfikir pasal hal ni. Just standby duit jela. Lepas ni kena uruskan pendaftaran KAFA etc. Oh mai. How time flies. Dah masuk sekolah rendah anak aku. My big baby boy.




Ada kawan share yang Brand Canggih ada buat Sale sempena Back To School. Kalau dulu aku pakai Baju Brand Canggih ni sebab dapat bantuan murid miskin ya. Suka dengan kualiti dia. Ada jugak kawan-kawan yang kurang berkenan jenis kain Canggih ni. 

Apa pun di Zaman Pak Jib yang mencabar ni kena bijak rebut peluang cari discount dan pastikan berbaloi. Jangan harga sebelum discount dengan after sama je. Jadi pengguna bijak ya.