Indobowl Café untuk Peminat Indomie

by - October 01, 2018

Indobowl Café untuk Peminat Indomie | Peminat Indomie mesti dah tahu tentang cafe Indobowl ni kan? Buat masa sekarang ada dua buah cafe yang menyediakan menu yang berasaskan Indomie yang sedap tu iaitu Indobowl Cafe di Sungai Besi dan juga satu lagi cawangan nya di SS15 Subang Selangor. Cafe ni mendapat sambutan hangat daripada peminat Indomie sebab menu-menu yang menyelerakan. Minggu lepas Diah dan rakan-rakan telah berkesempatan untuk merasai makanan mereka. Nak tahu apa yang sedap kena la teruskan membaca. 

Indomie Sungai Besi
Indobowl Café Sungai Besi

Tiga Jenis Sambal Indomie Indonesia

Selain dikenali dengan hidangan indomie, Indobowl Café juga terkenal kerana sambal Indomie Indonesia. Yang sukakan makanan pedas terutama yang jenis sambal macam ni, makanan di Indobowl Café ni memang untuk anda.

Indobowl Café SS15 Subang
Sejenis muka akan bergembira bila  berdepan makanan 
Rasa sambal yang pedas, manis dan memikat. Ada tiga jenis sambal yang tersedia iaitu sambal merah, sambal hijau dan sambal Matah. Sambal-sambal ni sedap di makan bersama indomie mahupun nasi. Bagi Diah ketiga-tiga sambal ni sedap dan ada peminatnya tersendiri. Diah pula suka sambal hijau.

Menu di Indobowl Café Sungai Besi
Barisan bintang-bintang Indomie

Signature Menu Indomie

Diah telah dijamu dengan beberapa jenis hidangan yang merupakan signature menu di Indobowl Café Sungai Besi. Menu yang dimaksudkan ialah Indomie Cheesy Chicken Chop, Indomie Salted Egg Chicken dan Mumbo Jumbo Seafood Soto. Mee yang dihidang dalam mangkuk dan portion tu cukup untuk buat Diah kenyang.


Mumbo Jumbo Seafood Soto

Bila tengok je Mumbo Jumbo Seafood Soto ni rasa nak menangis terbayangkan keenakkan dia. Sup dia harum tau memang membuka selera. Rasa dia pula masam-masin pedas. Portion dia sesuai untuk di makan 2-3 orang. Mumbo Jumbo Seafood ni meriah dengan binatang laut seperti udang dan sotong. Makan ni ramai-ramai memang seronok.


Signature menu Indobowl Café Sungai Besi
Mumbo Jumbo Seafood Soto
Indomie Salted Egg Chicken

Khabarnya Indomie Salted Egg Chicken adalah menu yang paling laris dan digemari oleh pelanggan Indobowl Café Sungai Besi. Bila Diah sendiri cuba baru faham kenapa ramai yang suka kan menu ni. Rasa dia seakan-akan rasa prawn salted egg tapi ni versi daging ayam la. Di cadangkan untuk cuba juga dan sesuai untuk orang yang tak makan pedas.

Indobowl Cafe
Indomie Salted Egg Chicken

Cheesy Chicken Chop

Cheesy Chicken Chop telah memenangi tempat pertama di hati Diah pada hari tu. Diah makan banyak betul cheesey chicken chop tu siap minta orang sebelah punya. Rasa dia memang lemak berkrim. Bila sebut cheesy mesti risau muak kan? Jangan risau, korang minta je sambal makan dengan cheesy chicken chop tu. Boleh habis semangkuk. Sesuai juga untuk anak-anak sebab dia tak pedas at all. 

Indomie Cafe
Indomie Cheese Chicken Chop

Café Konsep Layan Diri

Indobowl Café Sungai Besi cuba ketengah kan konsep layan diri dan sediakan tempat makan yang santai. Café ni bersih dan hiasan dalaman dia pun menarik. Dari segi lokasi memang mudah nak jumpa. Café ni sesuai untuk seisi keluarga dan juga sesuai untuk yang datang berkumpulan.

Indobowl Café Sungai Besi
Hiasan Dalaman Indobowl Café Sungai Besi

Signatutre Menu Indobowl Café Sungai Besi
Star of the Day


Kesimpulan 

Secara keseluruhannya Diah suka kan Indobowl Café Sungai Besi dan pasti akan datang lagi. Makanan yang sedap dan yang penting sesuai untuk anak-anak Diah yang tak tahan pedas, susun atur café yang selesa dan semestinya bersih dan harga yang Diah rasa berpatutan. Anda patut datang dan rasa sendiri makanan dekat Indobowl Café Sungai Besi baru korang akan faham.

Tak susah nak cari Indobowl Café Sungai Besi, boleh google atau Waze sahaja guna alamat di bawah: 


Indobowl Café Sungai Besi,
72, Jalan Tasik Utama 7, Lake Fields, Sungai Besi, 57000 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Dibuka pada pukul 11.00 Pagi sehingga 10.30 Malam


Indobowl Café SS15
66, Jalan SS 15/4c, Ss 15, 47500 Subang Jaya, Selangor

Dibuka pada pukul 11.00 Pagi sehingga 10.30 Malam


You May Also Like

6 comments

  1. boleh tengok jelah, nakpergi jauh haha

    ReplyDelete
  2. woww.. nampak menarik menu2 dia la.. tak sangka indomie pun dah ada restoren skrg ni..

    ReplyDelete
  3. sedapppnya kak...nakkk jugakkk makan sini

    ReplyDelete
  4. Aduh..mengiurkan la kak.....kat kl je eh ada?yg best2 sume kt kl..hhahaa

    ReplyDelete
  5. Sedapnya...in shaa Allah, nanti boleh bwk ank2 makan kat sini..

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

Entri Popular Bulan ini

SUBSCRIBE NEWLETTER