Makan Steamboat & Grill di Restoran Hot Pot King KL

by - March 07, 2019

Makan Steamboat & Grill di Restoran Hot Pot King KL | Hi Korang. Untuk edisi food hunting kali ni Diah nak kongsikan tempat makan steamboat dan grill untuk korang yang berada di sekitar Kuala Lumpur. Kebetulan adik bongsu nak open table sempena dapat gaji pertama. Terima kasih dik, semoga awak dimurahkan rezeki. Tempat yang dituju kali ni ialah Restoran Hot Pot King Steamboat & Grill yang terletak di Taman Prima Sri Gombak. Restoran Hot Pot King Steamboat & Grill ada tiga lagi cawangan yang terletak di Alam Avenue 2 Shah Alam, Jalan Kuching, dan juga Dataran Sunway Kota Damansara.

Steamboat & Grill di Restoran Hot Pot King KL
Steamboat & Grill di Restoran Hot Pot King  Sri Gombak
Waktu operasi Restoran Hot Pot King Steamboat & Grill adalah bermula pada jam 1 petang sehingga 12 tengah malam. Harga yang dikenakan kepada pelanggan adalah berbeza mengikut hari (hari biasa, hujung minggu dan cuti umum) dan sesi (1-5petang, 5petang-12 tengah malam). Kanak-kanak berusia 4 tahun ke bawah adalah percuma dan warga emas dan OKU layak mendapat diskaun 10% dari harga dewasa. 

Isnin hingga Jumaat = Dewasa (1-5petang) RM29.80, (5-12 tengah malam) RM31.90
Isnin hingga Jumaat = Kanak-kanak (1-5petang) RM14.90, (5-12 tengah malam) RM15.95
Hujung Minggu Dan cuti Umum = Dewasa (1 petang -12 tengah malam) RM33.80
Hujung Minggu Dan cuti Umum = Kanak-kanak (1 petang -12 tengah malam) RM16.90

Pilihan Makanan Steamboat & Grill Yang Ada 

Pilihan makanan bergoreng yang disediakan agak terhad. Ada sosej goreng, potato wedges, nugget, mee dan nasi goreng. Ada tiga jenis air sejuk dan koktail buah-buahan. Air panas tak disediakan. Pilihan untuk steamboat dan grill agak memuaskan hati. Kambing perap dan ayam dia terbaik memang patut cuba. Ikan dori dia tidak berbau dan antara yang kami asyik duk ulang makan.

Jalan jalan cari Makan Steamboat & Grill di Restoran Hot Pot King KL

Pilihan Air Sejuk

Makan Steamboat & Grill di Restoran Hot Pot King KL
Makanan Bergoreng

Makan Steamboat & Grill di Restoran Hot Pot King KL
Haiwan Perapan
 Pilihan makanan laut tak banyak sangat tapi cukup la dan makanan frozen macam bebola tu ada pelbagai jenis. Selain tu ada mee segera, sayur-sayuran, dua jenis buah, dan untuk pencuci mulut hanya ada dua perisa ais krim (coklat dan strawberi) serta ais pop. Bagus kalau dia tambahkan lagi pencuci mulut ni.

Makanan Laut

Makanan stimbot

Ais Krim

Sos adalah antara kompenan penting kalau makan di restoren steamboat sebab dia jadi bahan pencicah yang menyedapkan makanan. Diah berpuas hati dengan pilihan sos yang banyak. Paling suka sos masam manis kalau tak silap nama dia. 

Pilihan Mee Segera

Banyak jenis sos

Awas! Jangan Membazir

Restoran Hot Pot King KL
Sayur-sayuran

Pendapat Diah tentang Restoran Hot Pot King Steamboat & Grill

Secara keseluruhan, restoran ni bersih, ada tempat solat, tandas dan sinki pun bersih, selesa kalau makan satu keluarga dan sesuai kalau buat sambutan birthday atau reunion tapi deal la dengan restoran dulu. Harga pula terpulang pada poket masing-masing. Overall kalau ikut tekak Diah yang suka kan makanan akan datang lagi kalau ada yang sudi belanja. Gitu.

Terlentang Kenyang

Pilihan Rotikaya Steamboat & Grill di Restoran Hot Pot King KL
Pernah masuk Rotikaya

Steamboat & Grill di Restoran Hot Pot King KL
Ikan Dori dengan sos kesukaan
Hot Pot King Sri Gombak
Address: 59, Jalan Prima SG 3/1, Prima Seri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor
Phone: 012-558 3440

You May Also Like

4 Comments

  1. Lapar terus perut pepagi tengok makanan sedap ni...berbaloi harga dia..steamboat memang kesukaan SA..all time fav...

    ReplyDelete
  2. wow bestnya siap ada denda pembaziran. memang bagus buat camtu. hehehee

    ReplyDelete
  3. Pernah makan kt sini masa belajar di Selayang dlu. Goreng2 dia memang terhad kan. Tapi sos dia memang sedap puas hati :) Part pembaziran tu paling cuak selalunya. Haha.

    ReplyDelete
  4. wah wah! ni gian steamboat nak dtg balik ni hehe

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.