Buka Puasa Di NY Steak Shack Melawati Mall

By Rodiah Amir - May 26, 2019

Buka Puasa Di NY Steak Shack Melawati Mall | Assalamualaikum. Dah masuk Ramadan yang hujung-hujung ni dah tak berapa rajin nak memasak. Kebetulan hari minggu yang lepas aku keluar beli baju raya di Melawati Mall. Alang-alang dekat luar terus ajak suami berbuka dekat NY Steak Shack. Lega, suami ikut kan saja kehendak isteri. 

Buka Puasa Di NY Steak Shack
Buka Puasa Di NY Steak Shack Melawati Mall

Buka Puasa Di NY Steak Shack Melawati Mall

Kebetulan hari yang kami pergi tu tengah berlangsung promosi beli satu percuma satu untuk Sizzling Steaks. Memang terus pesan yang tu. Masa tengah pilih menu memang masing-masing ingatkan jangan over pesan takut membazir. Tapi rupa-rupanya suami secara tak sengaja pesan menu appertizer. Memang meriah la, penuh meja. Makan sambil tundukan mua sebab risau orang tuduh buruk lantak. Lol. 

NY Steak Shack Melawati Mall
Menu tak sengaja pesan - Appertiser

Masa kami pesan makanan, Staff NY Steak Shack advise untuk buat full payment kalau nak dapat food cepat. Mujur kami book cepat sebab NY Steak Shack full house. Ada meja di belakang kami pukul 8.15 baru makanan dia sampai. Mungkin dia pun lambat buat pesanan agaknya. 

Menu Buka Puasa Kami Di NY Steak Shack Melawati Mall

Kami berpuas hati dengan bayaran yang dikenakan setanding dengan kualiti makanan yang dihidangkan. Memang aku anak beranak kalau bab makan memang payah nak berkira. Selagi boleh makan kita makan lah ye. Aku pesan Sizzling Steaks yang tengah promosi tu, Ikhwan nak makan burger dan kami tambah appertiser (ada cendawan goreng, meatball dan isi ayam). Total ialah RM123.00 termasuk air yang boleh refill banyak kali. Bersyukur sangat anak-anak behave masa makan. Tiada sesi sudu garpu terpelanting, tiada adegan air tumpah mahupun jerit jeritan. Tandanya anak-anak suka makanan dekat situ la kan? 

Appertiser (Chicken Fillet, fried mushroom, Meatball)
Walaupun tak sengaja pesan menu ni tapi appertiser paling kami anak beranak berebut makan. Semua dalam tu sedap bila cicah dengan sos ala thousand island dia tu. Korang patut cuba kalau datang sini. Kalau tanya favourite menu dekat sini aku akan recommend burger dia. Sedap weh.  Untuk side order sila ambil pumpkin rice dia, pun sedap juga. 

Sizzling Steak - Beef 

Sizzling Steak NY Steak Shack Melawati Mall
Sizzling Steak - Beef 

Sizzling Burger - sedappppp

Cawangan NY Steak Shack

Selaian Melawati Mall, untuk korang yang nak cuba NY Steak Shack ni boleh cuba di beberapa cawangan lain seperti di Sunway Velocity, Sunway Pyramid, IOI City Mall, Subang Parade dan juga AEON Mall Shah Alam. 


  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.