Realme XT 64mp Quad Camera Snapdragon

Rodiah Amir
0

Realme XT 64mp Quad Camera Snapdragon 

realme Malaysia secara rasmi melancarkan realme XT, telefon pintar pertama di Malaysia yang mempunyai 64MP Quad Camera Snapdragon. 

Ia adalah yang pertama Malaysia di mana menyediakan resolusi gambar yang terbaik dengan butiran yang tidak dapat diperkatakan untuk pengguna mereka. Untuk model realme XT, ia memberikan pengguna - kebebasan untuk berkongsi kreativiti mereka melalui fotografi.

Dilengkapi dengan sensor Qualcomm® Snapdragon TM 712 dan 64MP resolusi tinggi dengan penambahan teknologi Tetracell dan 3D HDR, realme XT memastikan anda mengambil gambar dengan jelas dan terperinci.


Official launch of realme XT terbaru"Sebagai sebuah syarikat yang digerakkan oleh anak-anak muda, kita tidak hanya memahami pasaran sasaran kita tetapi kita berbangga untuk mengatakan bahawa kita juga ingin berkongsi citarasa yang sama dengan mereka iaitu ‘Dare To Leap”. 

realme telah membantu berjuta-jutapengguna setia di seluruh dunia, terutamanya anak muda untuk mengejar impian atau cita-cita mereka dan mencapai matlamat mereka.

Kini dengan realme XT, ia terus membantu pengguna telefon pintar untuk melangkah sedepan lagi dengan lebih bertenaga. 

Dengan semua ciri-ciri ini ada di dalam satu telefon pintar, kini pengguna mempunyai keupayaan untuk merebut detik-detik bergerak maju ke hadapan dengan segala cabaran yang ada tanpa risau. -kata Tiffany Teh, Brand Manager of realme Malaysia.

Ciri-Ciri Menarik Realme XT


Dikuasakan oleh kelajuan jam 2.3Ghz Snapdragon 712 AIE bersama-sama dengan sensor ultra resolusi tinggi 64MP, mempunyai binning piksel pintar empat-dalam-satu, f / 1.8 aperture besar, dan kanta 6P dengan pengumpulan cahaya yang unggul keupayaan, memberikan realme XT setanding dengan fotografi peringkat perdana.


Mempunyai Gorilla Glass 5 di bahagian depan dan belakang reka bentuk kaca melengkung yang terdapat dalam dua pilihan warna ceria - Pearl Blue dan Pearl White.

Kamera quad perdana realme XT yang dibentuk dengan sensor 64 MP GW1 Samsung untuk kamera utama, lensa sudut lebar 8MP, kanta makro 2MP dan kanta potret 2MP bersama-sama dengan 16MP 

Sony pada kamera depan, menghasilkan gambar yang tiada tandingan yang kelihatan segar dan terperinci walaupun anda mengezum masuk.

Menyokong rakaman video 4K pada 30fps, rakaman video HD 1080p pada 30fps / 60fps, rakaman Video HD 720p pada 30fps / 60fps, dan gerakan perlahan sehingga 960fps.

Mempunyai skrin penuh iaitu 6.4 inchi dan tekstur skrin Super AMOLED. Model ini juga dilengkapi dengan dual nano-SIM yang doperluas melalui slot kad microSD hingga 256GB.

Dilengkapi dengan teknologi terkini iaitu menggunakan cap jari.

Selain itu ciri-ciri yang dinantikan adalah Dolby Atoms. Ia menggabungkan pembesar suara superlinear dan penguatkuasa pintar yang menggandakan kelantangan audio dan meningkatkan kualiti bunyi untuk pengalaman audio terbaik.


Ciri-Ciri Menarik Realme XT

Aksesori realme


realme Power Bank

realme Malaysia turut mengeluarkan power bank dengan kapasitii 10000mAh. Bateri litium dengan pengecasan cepat 18W serta ada 2 ports USB Type A dan Type C. Boleh discharge power bank dan telefon pintar serentak. 2 warna bleh dimiliki samada kuning atau kelabu.

realme Buds 2

Pengguna boleh menikmati premium earphone 11,2mm bass yang terdiri daripada Multi-layer Composite Diaphragm dan Daikoku Voice Coil Jepun.Reka bentuk kapsul coaxal membolehkan gegelung alih 11.2mm untuk menyampaikan muzik Hi-Fi tanpa sebarang gangguan.

realme Buds Wireless

Aksesori terbaru yang dibawa kepada peminat oleh realme. Kerjasama dengan pengeluar muzik terkenal dunia dan DJ,Alan Walker. realme Buds Wireless ini mempunyai konsep reka bentuk yang minimalis yang dibuat daripada gel silika yang mesra logam dan kulit.

Sambungan magnet menjadikannya lebih mudah untuk menyimpan dan pada masa yang sama berfungsi sebagai suis. Ia secara automatik akan dihidupkan dan disambung ke peranti apabila dipisahkan. Ia akan dimatikan secara automatik apabila disambungkan.

Alan Walker telah bekerjasama dengan pasukan pakar penalaan akustik dari realme untuk memastikan pengguna mendapat respons bass yang paling tepat dan kuat dengan Dinamik Bass Boost (DBB). realme Buds Wireless mencipta pengalaman mendengar yang menakjubkan, terutama untuk muzik elektronik.

realme XT (Pearl Blue, Pearl White)
8 + 128 GB
Harga: RM1,399
Tarikh Penjualan: 11.11.2019 at 12 am

Untuk realme 5 (terkini) (Crystal Purple, Crystal Blue)
3 + 32 GB
Harga: RM499 (Flash sale 11.11) RRP: RM549
Tarikh Penjualan: 11.11.2019 at 12 am

Harga jualan Realme XT


Sempena 11.11, Lazada akan membuat penjualan untuk realme 5 (3+32 GB) akan diperkenalkan sebagai model eksklusif dalam talian sebenar dan promosi khas akan dikongsi di platform ini.

Pada yang membeli realme XT di Lazada pada 11.11, anda bakal membawa pulang secara PERCUMA beg realme berharga RM 159. Untuk realme XT dan realme 5 (3+32 GB) akan dijual secara ekslusif di platform Lazada.

Untuk maklumat lanjut bleh layari di realme Lazada 

realme Power Bank (Grey, Yellow)
Harga: RM129

realme Buds 2 (Black & Yellow)
Harga: RM39 (flash sale 11.11)/ RRP RM49

realme Buds Wireless (Black & Yellow)
Harga: RM149
Tarikh Penjualan: 11.11.2019 at 12 am


Untuk realme Buds Wireless sahaja, pre-order akan bermula dari 30.10.2019. Segala aksesori
yang disebutkan di atas akan juga dijual secara eksklusif di Shopee semasa Jualan 11.11 Big
Sale. Untuk lebih lanjut, layari realme Shopee 

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut produk realme, layari https://www.realme.com/my/


Tags

Catat Ulasan

0Ulasan

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

Catat Ulasan (0)