Resepi Kek Butter Simple 

Hari tu sebelum berpantang sempat la buat Kek Butter sebab memang teringin nak makan kek yang boleh cicah dengan Teh O panas. Nak makan tapi tak mahu kek yang sarat sangat. Terus google resepi kat Group Masak Memasak di FB, akhirnya jumpa resepi ringkas yang memang berbaloi nak buat.

Nanti ada rezeki nak beli oven besar boleh buat kek ni untuk birthday anak pula. Untuk yang teringin nak buat boleh cuba resepi ni.




Cara-Cara Membuat Kek Butter Simple 

Ikut je instruction atas tu bulat-bulat. kek aku hitam sikit di bahagian atas sebab guna oven kecik. kek ni pula dapat adunan yang agak besar portion dia. 

Selamat mencuba. 

Sedikit tips: kena pastikan pukul butter dan gula sehingga gebu. Aku buat high speed dalam 15 minit juga dan bergantung kepada mixer anda ok. 

Walaupun rupa dia tak cantik tapi rasa dia mengagumkan. chewah. 


Aku pernah share resepi Kek Butter Simple tapi Sedap versi lain sikit dekat sini:

Baca SINI ~ Kek Butter Simple tapi Sedap

Baca SINI ~ Guna Mixer Singer super duper Best

4 Ulasan

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

  1. wow..nampak menarik dalaman kek tu

    BalasPadam
  2. Pergh!! Simple but delicious..

    BalasPadam
  3. aduhhh ni buat craving ni hahaha

    BalasPadam
  4. Suka kek butter. Tunggu ada kerajinan baru boleh cuba buat. Tq share resepi kak :)

    BalasPadam

Catat Komen

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.

Lebih baharu Lebih lama