10 Perkara Menarik Tentang Shopee 10.10 Brand Festival

By Rodiah Amir - September 29, 2019


10 Perkara Menarik Tentang Shopee 10.10 Brand Festival

Guys aku teruja nak kongsi yang Shopee 10.10 kembali lagi. Memang Shopee ni tak pernah bosan nak buat sale agaknya. Kalau sebelum ni dah ada 9.9 Shopee Sale, sempena bulan Oktober Shopee tawarkan lagi sale Shopee kebabom 10.10.

Apa yang best tentang Shopee 10.10 wahai rakan sekalian? Meh aku terangkan.

Sale ni dah mula hari ni tau, 29 September sehinggalah tarikh 10.10 tu nanti. kalau korang dah biasa shopping dekat Shopee mesti familiar dengan Shopee Free Shipping, special deal, voucher dan Shopee Coins kan?

Shopping Shopee Di Shopee.com.my

Shopee 10.10 Brand Festival

10 Perkara Menarik sempena Shopee 10.10 Brand Festival

Sepanjang tarikh bermula dari 29 September sehinggalah 10 Oktober, banyak tawaran menarik menanti kaki shopping & pelanggan Shopee.

#1 Daily RM10 Deal
Tawaran harian barang-barang bernilai RM10 ringgit sahaja. Rambang mata sebab berbaloi la beli dengan harga RM10. Semak barang RM10 yang dijual di sini https://bit.ly/2yMMPKR

#2 RM10 Free Shipping
Ohoi, korang kena guna free shipping voucher baru dapat shipping cost for free. Minimum pembelian RM10. Berbaloi-baloi kan?

#3 Best Seller
Shopee akan senaraikan barang-barang best seller yang telah terjual

#4 10.10 Specials
Korang kena claim voucher dan guna pada tarikh 10.10 nanti pada waktu yang ditetapkan. Boleh guna voucher untuk produk terpilih untuk kategori fashion, mobile & gadjet, health & beauty, Home & living, moms & kids, automotive & hobbies, computer & gaming, home appliances dan banyak lagi.  

Tiada minimum spending tau. Sila shopping pada 10.10 bermula pukul 12AM – 2AM, 12PM-2PM, dan 8PM – 12AM. Dah boleh buat reminder dekat Shopee app.


#5 Vouchers
Banyak brand dan seller yang offer voucher menarik dan berbaloi. Pilih ikut yang korang nak. Potongan sehingga 30% pon ada.

Home & Outdoor Brands Sale Shopee


#6 Featured Collection
Tawaran serendah RM7 untuk barangan hiasan rumah, discount sehingga 75% untuk automotive, tawaran serendah RM30 untuk barang-barang aktiviti lasak, 60% untuk barangan dapur dan banyak lagi la woi.

#7 Featured Sellers
Sempena 10.10, featured seller yang terpilih adalah Motor Centaur. Mat Motor mesti suka yang ni. Maklumat lanjut tentang Motor Centure kena tengok sini https://www.motor-centaur.com/

Motor-Centaur.com is an online retailer committed to becoming the most loved and trusted Malaysian motorcycle parts supplier on the web. We tirelessly pursue these goals by offering a superior shopping experience, rapid delivery and stellar customer service.

#8 Partner’s Promotion
Kali ni Shopee berkolaborasi dengan MHX2019 Official E-Comm Partner
MHX ialah Malaysia Hobby Expo 2019: 4th Edition yang bakal berlangsung di MAEPS selama dua hari 5/10/2019 - 6/10/2019, bermula jam 10 pagi sehingga 10 malam.

Tiket boleh beli secara online di Shopee dan juga walk in di sana. Kanak-kanak 10 tahun kebawah, warga emas masuk adalah percuma. Apa yang menarik tentang MHX layari Facebook mereka https://www.facebook.com/myhobbyexpo/

Malaysia Hobby Expo 2019: 4th Edition (MHX)


#9 Buy Malaysia
Kolaborasi Shopee bersama selebriti Malaysia seperti Fyn Jamal, Sarimah Ibrahim, Rozita Che Wan, Linda Onn dan ramai lagi. Bukan tu je, Shopee turut mempromosikan barangan buatan Malaysia dengan hashtag #barangbaikbarangkita

Jom sama-sama sokong produk buatan Malaysia.

#10 Shopee Games
Tak lengkap festival Shopping Shopee kalau tiada Shopee Games. Lebih 10 Milion Shopee Coins untuk dimenangi dan boleh menang coins dan redeem voucher pada pukul satu petang dna Sembilan malam setiap hari.

4 Tip Penting Shopping di Shopee

  1. Pesanan dari aku yang selalu shopping dekat Shopee ni korang please baca review barang yang korang nak beli.
  2. Tengok seller rating, berapa star dan faham betul-betul barang tu di pos dari mana. Kalau oversea kena sabar nak tunggu barang sampai ke tangan korang.
  3. Gunakan fungsi “chatting” sebaik mungkin. Kalau ada persoalan sila jangan segan untuk chat seller dahulu.
  4. Elakan berurusan dengan seller di luar platform Shopee contohnya melalui Whatsapp. Kalau apa-apa penipuan berlaku Shopee tak akan bertanggung jawab. Ramai dah kawan-kawan kena dengan scammer yang menipu dekat Whatsapp. Jadi hati-hati ok.
Akhir sekali pesanan khidmat masyarakat, untuk pelanggan baru di Shopee: Guna code: RODIAHXSHOPEE dapat RM 7 OFF with RM 30 Min Spend for New Customers Only. 
Guna link aku share dekat atas tadi. 


#ShopeeMY1010
#ShopeeMY
#ShopeeBrandsFestival
#shopeeambassador


  • Share:

You Might Also Like

1 comments

  1. Hari ni dah mula kan..mmg tgh survey2 brg kat shopee tuu..heheh

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.