Sinopsis Drama Lelakimu Yang Dulu

by - September 26, 2019


Sinopsis Drama Lelakimu Yang Dulu 

Dah start pun drama Lelaki Yang Dulu. Aku baru sempat tengok beberapa episod dan sekarang Nelydia Senrose dah minta supaya Sharnaaz Ahmad ceraikan dia.

Jiran sekeliling dah mula mengumpat pasal suami dia merogol dan isteri dah mula tak tahan. Kesian si Sharnaaz ni, berlakon dan realiti lebih kurang je minta cerai.

Kalau fikir logik, ada isteri yang sanggup ke? kecuali isteri tahu suami tak bersalah. Yang buat aku geram, drama Melayu selalu tak nak berterus terang. Alahai kenapa la bengap sangat. Beritahu la perkara sebenar kan?

Tapi aku rasa, ni semua taktik nak suruh penonton setia tengok drama Lelaki Yang Dulu sampai habis. Menyampah tau dera perasaan aku macam ni.

Lagu OST drama Lelaki Yang Dulu ni pun best. Suara Hafiz & Adira memang tak dinafikan sedap bila berganding berdua.


Drama Lelakimu Yang Dulu adalah drama adaptasi novel, hasil garapan penulis Farah Darianna. Lepas baca sinopsis dan juga review drama Lelakimu Yang Dulu dekat https://www.goodreads.comaku dah boleh agak jalan cerita dan juga penamatnya. Aku belum berkesempatan nak beli dan baca novel ni.

Drama Lelaki Yang Dulu TV3

Sinopsis Drama Lelakimu Yang Dulu

Jom aku kongsikan sinopsis Drama Lelakimu Yang Dulu

Bertemu, bercinta dan berkahwin. Mudah aturan hidup Hazrul dan Daliya. Tetapi bukan manusia namanya jika hidup tidak diuji. Ketika sedang bahagia, Hazrul ditimpa musibah.

"Tolong beritahu Liya, bukan abang yang lakukan semua tu?" - Daliya

Kebisuan si suami untuk menafikan tuduhan buatkan Daliya kecewa. Dia pergi membawa hati yang lara.

Pertemuan semula selepas dua tahun membongkar rahsia yang selama ini Daliya simpan. Rupanya, mereka ada zuriat. Heidi Isyraf bin Hazrul Izzuddin itu buktinya. Bagi Hazrul, Daliya isteri yang tidak setia. Meninggalkannya saat dia kehilangan segalanya.

"I nak jumpa anak I!" - Hazrul

"Lepas apa yang you buat, you masih nak mengaku yang Heidi tu anak you?" - Daliya

Daliya bukan lagi perempuan lemah seperti dulu. Dia tak mungkin akur pada kehendak Hazrul yang masih bergelar suaminya.

Hazrul pula, bukan lelaki yang mudah mengalah. Si anak dijadikan alasan untuk memerangkap Daliya agar kembali padanya. Dan kuasa yang dimiliki Hazrul buatkan Daliya tidak punya pilihan.

"I promise, apa yang kita buat ni adalah untuk Heidi. Only for him." - Hazrul

"Tapi tak bermakna kita akan berkongsi bilik yang sama, kan?" - Daliya

"Come on, Daliya. You kembali sebagai isteri I, bukan housemate. So, we're sharing this room." - Hazrul

Setelah apa yang terjadi, apakah tiada sisa cinta di hati mereka? Benarkah segalanya dilakukan hanya kerana si anak?

Lelaki Yang Dulu mengisahkan tentang hazrul dan daliya yang berpisah disebabkan kesilapan masa silam hazrul yang lalu.

Membawa diri daliya membesarkan anaknya bersama hazrul, baby heidi. Kasih sayang yang melimpah di berikan kepada si anak. Beberapa tahun terpisah, hazrul mendapat tahu tentang kewujudan zuriatnya bersama si isteri.

Lantas rancangan diatur untuk mengambil semula zuriat yang disembunyikan.

Tetapi pabila bertemu semula si isteri, kasih lama yang tersulam mula membuatkan hatinya berbelah bahagi.

Akhirnya daliya dan heidi di bawa tinggal bersama-sama. Hati daliya masih menuntut jawapan atas apa yang berlaku sehingga membuatkan si suami meringkuk di dalam penjara, namun sikap hazrul yang perahsia itu membuatkan hubungan mereka sedikit berantakan. Ya, hazrul ni penuh dengan rahsia. 

Drama Lelakimu Yang Dulu Dari Kaca Mata Aku

Drama ni berjaya jentik emosi marah aku. Benda boleh settle kalau bincang tapi suami pilih nak merahsiakan. Dah dia pilih nak berahsia mesti la ada sebabnya kan? Aku tak berniat nak beli atau baca novel.

Nak tunggu ending dekat televisyen je. Harapnya alasan Sharnaaz Ahmad tu boleh diterima akal dan logic. Lepas tu ending kena gembira baru aku gembira. Ahaks.

Moral of the story, janganlah habiskan waktu Maghrib anda demi drama ini. Selain tu, mana nilai yang baik sila ambil. Berterus terang, komunikasi tu tunjang perhubungan. Lagi satu, kepercayaan. Kalau hilang percaya antara pasangan memang payah la hubungan nak tahan lama.

Sekian dari aku yang acah-acah dah kahwin berpuluh tahun. lols.

You May Also Like

0 Comments

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.