Tutorial | Function Read More

By Rodiah Amir - September 08, 2017

Assalamualaikum.

Hai awak sekalian. 

Kali ni nak share macamana nak create Read More dekat post kita yang panjang meleret. 

Selalu ada masalah kalau set berapa post per page kan sebab nak nampak smart kita punya blog. Salah satu cara lain nak bagai cantic ialah jimat space dekat create link Read More.

Senang je. Sebelum ni pernah cuba yang kena edit dekat HTML tapi malangnya tak jumpa dan lost masa tengah cuba create. So kita try yang simple je la.


Baca Selanjutnya

Kalau masih tak faham boleh tengok gambar bawah untuk function Read More:


Apa awak perlu buat ialah untuk setiap post tu kena decide dekat paragraph mana nak letak perkataan Read More tu, then click insert jump break. Contoh Gambar  kat bawah:



Kalau nak tengok jadi ke atau tidak awak kena publish entry tu then tekan view blog. Kalau tekan view/preview entry memang tak akan menjadi.


Selamat mencuba ya. 

Rujukan lain : lyssasecret

  • Share:

You Might Also Like

0 comments