Cendol Durian & Laksa Sarang Warisan Kak Aini

Cendol Durian & Laksa Sarang Warisan Kak Aini (WKA) | Assalamualaikum pemburu makanan sedap. Aku nak kongsikan satu restoran perlu korang pergi untuk makan cendol durian, cendol mangga, laksa sarang, nasi ayam bakar dan rojak power.


Sekarang pun tengah musim durian, jadi memang cun sangat kalau pergi cuba. Restoran yang aku maksudkan ialah Restoran Warisan Kak Aini yang terletak di Seksyen 2 Wangsa Maju Kuala Lumpur.


Restoran WKA dibuka bermula 11 pagi sehingga 7 malam. Selain cendol dan laksa, dekat sini ada nasi campur tengah hari. Malas nak keluar boleh order melalui Grab Food. 


Aku memang aim nak makan cendol jadi aku cuba Cendol Mangga dan suami cuba Cendol Durian. Memang tak mengecewakan. Tak muak, manis sedang elok dan sedap berlemak weh. Hantu durian mesti akan suka.


Untuk anak-anak aku order Nasi Serai Madu Bijan. Ayam tu kulit dia garing dan isi lembut. Terasa segala perasa dia.

Sambal tu seakan sambal hijau (kurang pedas) dan sesuai la makan dengan nasi ayam. Aku syak bijan tu yang buat ayam dia jadi sedap. Sup ayam bukan sup kosong biasa jadi aku suka.


Walaupun aku datang situ nak cuba laksa sarang, tapi rojak ayam ni berjaya tawan hati aku. Kuah rojak is to die for. Sila cuba kalau datang sini. Rojak ni suami yang order tapi dia bengang aku asyik mintak. kahkahkah.


Tara, Laksa yang aku asyik  duk zikir nak cuba. Laksa Sotong. Patutnya nak cuba Laksa Sarang Ikan Seekor macam dekat Langkawi tu tapi aku berubah selera lepas nampak sotong.

Kuah Laksa sarang ni pekat, dan sedikit masam bagi aku. Tapi masih sedap. Mungkin aku terlalu tumpukan pada rojak ayam tadi. hahahaha.


Aku kagum orang boleh buat sarang tu. Sedap tak lembik, cruncy bila kunyah.


Korang tengok sendiri la senarai menu makanan yang ada beserta harga sekali aku letak dekat sini. Nak datang Restoran Warisan Kak Aini ni mudah je dan dekat dengan Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan. Susah sangat waze je.

Semua makanan yang aku cuba tu aku suka, tempat makan bersih termasuk tandas. Pekerja dan owner yang mesra pelanggan. Jadi aku selesa nak makan dan in sya Allah akan repeat lagi.

Sekian edisi food hunting yang tah keberapa. Aku akan kongsi lagi tempat makan yang aku rasa menarik untuk korang cuba juga.

Warisan Kak Aini

No 3, Jalan 4/27a, 
Bandar Baru Wangsa Maju Seksyen 2, Setapak, 
53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur



Post a Comment

4 Comments

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.