Tips Google Adsense | Patuhi Polisi Yang ditetapkan


Assalamualaikum,

Semenjak letak Google Adsense (GA) dekat blog ni rasa terharu sangat 
sebab Adsesnse ni suka bagi guide untuk beginner macam aku ni. 
Apa perlu buat dana pa patut elak.
Seronok sebab rasa di monitor untuk kita improve.

So jom aku share latest guide yang mereka bagi: 


"Help keep AdSense safe for everyone by Get familiar with their policy."

Maksudnya kalau sesiapa yang pasang ad ni kat blog masing-masing wajib 
pastikan perkara berikut di patuhi dan elak mana yang tak boleh buat ok?

Don't click your own ads. 
Ni blogger buat biasanya nak cepat dapat income dengan click iklan kat blog sendiri padahal boleh kantoi. So jangan buat.

Don't ask others to click your ads. 
Tak boleh la buat entry merayu suruh click iklan kat blog kita. Biar orang click because orang tertarik dengan iklan itu.

Don't include any prohibited site content, including adult content, violence or excessive profanity, drugs (including alcohol and tobacco) or copyrighted material.

Don't modify the AdSense code.

Do follow our Webmaster Quality Guidelines.
Boleh search Q&A kat support GA.

Do provide a good user experience.

Don't place more ads than content on any page.

Don't place images near ads in a way that may mislead users into thinking that the images are associated with the ads.



Dan jangan risau sebab team ads sentiasa pantau kalau kita melakukan kesalahan. 
So jangan nakal-nakal ya. Jaga-jaga ada yang memerhati. 
Nanti aku share lagi tips-tips lain yang boleh diguna pakai untuk semua.