Tutorial Blog | Background untuk Sidebar Title

by - October 02, 2017

Assalamualaikum,

Hari ni nak share tutorial Background untuk Sidebar Title.

Macam bawah ni. 

Untuk keselamatan sila buat back up dulu,
sila la copy code yang sedia ada. kang jadi apa-apa naya.  
Ok jom buat, Senang je.


Step 1:

DASHBOARD > THEME > EDIT HTML  

Step 2:

Tekan Ctrl+F, Cari code h2 {

Step 3:

Copy code di bawah dan letakkan di bawah code h2 {
background:url(URL IMAGE);
border: 2px solid pink;
line-height: 28px;
-webkit-border-radius: 10px;
text-align: center;

copy URL Image bawah ni dan gantikan dalam kurungan atas tu.


https://lh5.googleusercontent.com/_LKzEIRPS1zg/TZr-9XW19zI/AAAAAAAAByU/dfjKmh0aBvk/s576/1131028133_pink.jpg


https://lh3.googleusercontent.com/_LKzEIRPS1zg/TZr-nvv-N1I/AAAAAAAAByQ/_6Gk3EF3yMk/pooh-easter-pink-white.gif

*untuk pilihan URL IMAGE ada dua pilihan dan kalau nak banyak boleh upload gambar kat picasa/photobucket untuk mendapatkan url image

Sebelum save/ apply to blog korang tengok dulu jadi ke tak ok?


Selamat mencuba 

You May Also Like

0 comments

Entri Popular Bulan ini

SUBSCRIBE NEWLETTER