Resepi 3 jenis air viral untuk Berbuka Puasa

Resepi 3 jenis air viral untuk Berbuka Puasa | Kalau berpuasa benda yang pertama akak cari ialah air. Orang lain excited nak masak apa tapi akak pula sibuk cari air untuk berbuka. Lepas lega berbuka dengan air baru nampak kurma, nasi dan juadah lain. 

Tahun ni berazam berbuka tak mahu beli air kat param. Risau perut meragam. Kena la rajin buat sendiri dan kali ni Kak Diah nak share 3 jenis air viral untuk berbuka puasa. 
Air katira
Air Katira
Resepi Air Katira

Bahan-bahan:

1tin susu cair
1tin susu pekat
1 penutup botol esen pisang (ikut ukuran penutup botol esen)
Pewarna hijau
Gula secukup manis
Cincau
Biji selasih (rendam bagi kembang dulu)

Cara-cara:

Masukkan susu cair,susu pekat,esen pisang,pewarna,air,ais dan gula.kacau dan masukkan cincau dan selasih.siap!

air viral berbuka puasa
Air Tiada Nama
Resepi air viral Tiada nama 

Bahan-bahan:

Longan dalam tin (air jangan buang )
Laici dalam tin (air jangan buang) 
Biji selasih
Cincau
Nata di coco (buang air nya)
Limau kasturi (ikut suka, kalau suka masam letak banyak) 
Air batu
Air Berbuka Puasa sedap
Bahan-Bahan
Cara caranya:

Tuangkan laici dan longan bersama sama airnya , letak biji selasih dan cincau dan nata de coco, perah kan limau nipis ikut suka nak masam macamana.

Siap!

resepi Jus Dragon mix fruit
Jus Dragon mix fruit
Jus Dragon mix fruit

Bahan bahan

Buah naga merah
Buah mangga masak
Anggur manis
Laici tin (sekali air)
Susu pekat manis
Air masak
Ais batu

Cara caranya:

Semua Buah dipotong dadu. 
Campurkn semua bahan-bahan dan masukkan ais batu. 
Siap untuk dihidang!


Dah ada resepi ni boleh la cuba yang mana satu teringin nak minum. Weekend ni nak mencari buah naga in sha Allah. Akak teringin Jus Buah naga tu. Selamat mencuba. 


Sumber: facebook
Sumber gambar: Google Image

1 comment:

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.