Asmak Baby Care Set Produk Natural Bagus Untuk Bayi

Asmak Baby Care Set Produk Natural Bagus Untuk Bayi  | Assalamualaikum. Kali ni Diah nak berkongsi dengan korang semua satu produk penjagaan bayi iaitu Asmak Baby Care. Kalau sebut minyak herba Asmak rasanya ramai ibu bapa yang dah tahu tentang khasiatnya yang terkenal sebagai penawar asma dan batuk. Tapi kali ni diah bukan nak cerita tentang minyak herba Asmak tapi masih lagi produk di bawah jenama Asmak iaitu Asmak Baby Care.  

Diah dah pun cuba guna Asmak Baby Care untuk anak-anak Diah dan berpuas hati dengan result dia.  Bagusnya produk Asmak ni, ianya selamat untuk anak-anak kita dan bebas bahan Kimia yang berbahaya, dan produk Asmak memang terkenal dengan kelebihan dia membantu para ibu menjaga kesihatan anak-anak. Asmak Baby Care bukan sahaja sesuai digunakan untuk bayi sahaja malah boleh digunakan oleh kanak-kanak tau. 

Asmak Baby Care Set
Asmak Baby Care - Penjagaan pertama bayi bermula dengan ABC


Tambahan lagi, Asmak Baby Care ni adalah merupakan set produk bayi natural yang diperbuat daripada herba dan bahan semulajadi. Ianya bebas dari bahan kimia yang berbahaya dan diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi, suci dan selamat untuk digunakan oleh bayi korang. 


Jangan risau juga sebab Asmak Baby Care telah pun berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan sentiasa dipantau kualitinya dari masa ke semasa. 

Set Asmak Baby Care
Set Asmak Baby Care
Dalam set Asmak Baby Care (ABC) yang diah guna ni ada Asmak Baby Care Baby Wash Top to Toe, Asmak Baby Care Lotion, Asmak Baby Care Powder dan juga Asmak Baby Care Essential Oil. Setiap satu produknya mempunyai khasiat yang bagus untuk bayi, lengkap untuk penjagaan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. 

Review Asmak Baby Care Set Produk Penjagaan Bayi

Diah memang mencari produk yang natural dan menggunakan bahan semulajadi untuk anak-anak sebab keadaan kulit mereka yang agak sensitif. Memang normal la kan sebagai ibu memang risau kalau nak mencuba sesuatu yang baru. Pengalaman anak disahkan ekzema pun masih terasa lagi. Jadi Diah agak berhati-hati dalam pemilihan produk. Asmak menepati keperluan yang Diah nak. Lega. 

Baca tentang pengalaman Diah tentang anak ekzema dekat sini:

Rawatan Ekzema


Segala review yang Diah kongsikan di sini adalah merupakan kesan dan perubahan yang Diah perhatikan pada anak-anak bila dipakaikan produk Asmak ni. Kesan setiap orang mungkin berbeza. Ada yang berkesan dan mungkin ada yang tak serasi untuk korang. Tapi tak salah mencuba. 

Asmak Baby Care Essential Oil

Anak diah yang no dua tu sangat suka dengan Asmak Baby Care Essential Oil ni sebab bau dia yang wangi dan menenangkan. Memang dia akan minta nak pakai setiap kali selepas mandi. Diah akan pakaikan anak-anak Diah Essential Oil selepas mandi dan sebelum tidur supaya mereka dapat tidur dengan nyenyak. Hanya sapukan dekat leher dan tengkok. Bahagian lain yang dicadangkan untuk sapu seperti di kening, hidung, belakang telinga, pelipat lengan dan pelipat kaki. 

Empat jenis minyak yang ada di dalam Asmak Baby Care Essential Oil dan khasiatnya adalah seperti di bawah:
  1. Clove Oil – Sumber antioksidan menjadikan kulit lembut dan menghilangkan bekas-bekas parut.
  2. Nutmeg Oil – Melegakan kesakitan otot dan menjadikan tidur lebih lena
  3. Peppermint Oil – Mengurangkan gatal pada kulit, menyembuhkan sakit kepala dan terapi sendi serta meringankan alergi. 
  4. Sweet Almond Oil – Melembapkan kulit, mencegah keradangan kulit, menjadikan kulit lebih lembut dan halus serta melindungi kulit dari sinaran UV berbahaya. 
Asmak Baby Care Set
Asmak Baby Care Essential Oil
Asmak Baby Care Powder

Bedak bayi Asmak ni berbau herba dan segar je lepas pakai. Dalam bedak ni ada Kaolin untuk melegakan keradangan kulit, ekstrak Portulaka untuk mencegah bakteria, Papaya ekstrak untuk buat kulit cerah dan jadi lembut, serta ada lavender essential oil untuk mengurangkan kegatalan kulit serta banyak lagi khasiat lain. Asmak Baby Care Powder bebas dari Parabens, Synthetic colours, Talc, dan Phthalates. 

Asmak Baby Care Losyen Bayi 

Rutin selepas mandi memang Diah akan sapukan minyak, bedak dan juga losyen untuk anak-anak. Sejak bayi lagi rutin tu di amalkan. Kalau travel pun memang wajib buat sebab nak elak mereka tak selesa bila keluar berjalan. Losyen ni bebas dari Parabens dan Sulfate. Diah suka Losyen Bayi Asmak ni sebab dia berjaya hilangkan rasa miang dan gatal-gatal akibat di gigit serangga untuk bayi Diah. Kalau balik kampung memang tak sah kalau nyamuk tak gigit, lepas tu mesti menggaru. Sapu je losyen tu, Alhamdulillah kurang la dia menggaru kesan gigitan nyamuk. 

Asmak Baby Care Baby Wash (Top to Toe) 

Baby Wash Asmak ni harum bau dia, bebas dari Parabens, Sulfate dan juga SLS. Membantu kulit kepala bayi yang ada kerak dan mengatasi kelumumur. Banyak lagi manfaat Baby Wash ni macam Diah kongsi dekat bawah ni:
  1. Aqua – menjadikan rambut rambut lebih halus, lembut dan lebih ringan. 
  2. Minyak kayu putih – Berguna untuk mengurangkan kulit kepala gatal dan masalah kutu pada rambut. 
  3. Chamomile flower – mengatasi kerak pada kepala bayi dan merawat ekzema. 
  4. Rose flower – memberi kelembapan pada kulit kepala dan rambut. 
  5. Vit E – Menyinarkan rambut, mengurangkan rambut kusut dan bercabang dan menguatkan rambut. 
  6. Jojoba & Apricot Oil – Melembap dan Melembutkan rambut, serta meningkatkan pertumbuhan rambut. 

Kegunaan Asmak Baby Care Set

Kenapa Diah Cadangkan Produk Asmak Baby Care?
  • Walaupun khas untuk bayi tapi ianya sesuai untuk semua peringkat umur terutama kanak-kanak yang ada masalah kulit. 
  • Bebas bahan kimia yang berbahaya. 
  • Diperbuat daripada herba dan bahan semulajadi. 
  • Produk yang berdaftar dengan KKM dan sentiasa dipantau kualitinya.  
  • Berkesan merawat kegatalan dan serasi dengan kulit anak-anak Diah. 
Si Cilik bergaya dengan Asmak Baby Care

Kalau korang berminat nak cuba Produk Asmak, boleh leh hubungi Puan Rabiahtun Basariah. Puan Rabiahtun merupakan seorang guru yang suka berkongsi tips kesihatan dan membantu orang mendapatkan produk sihat dan selamat. 

Puan Rabiahtun Basariah
No Telefon : 013 -5819100
Untuk harga dan maklumat lain boleh semak di sini: Hubungi drbasya.com


Post a Comment

4 Comments

  1. Bagusnya.. makin banyak pilihan produk baby sekarang ini..

    ReplyDelete
  2. Produk Asmak in shaa Allah selamat untuk seisi keluarga. Terima kasih Puan Rodiah untuk review ini 🌹😍

    Jemput ziarah blog saya ye untuk info produk Asmak lain

    www.teacherbasariah.blogspot.com
    Dan drbasya.com

    ReplyDelete
  3. nampak selamat untuk anak-anak ni diah. boleh cuba juga since amzar pun jenis kulit sensitif. bukan baby e tapi ke arah tu.

    ReplyDelete
  4. bagusnyaaa!!!nak travel pun mudah nih!

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.