Senarai 9 Artikel Paling Popular Sepanjang Januari 2019


Assalamualaikum semua. Hari ni dah masuk hari terakhir di bulan Januari untuk tahun 2019. Sekejap je sebulan berlalu. Kali ni Diah nak kongsikan 9 artikel paling popular di blog rodiahamir. Blog Diah masih lagi aktif berkongsi tempat makanan sedap, tips-tips ibu bapa yang Diah sendiri amalkan dan lepas ni nantikan lebih banyak resepi-resepi yang senang nak buat. Salah satu whislist tahun ni nak beli oven dah tercapai, lepas ni nak masuk kelas belajar buat roti. Yeahaaa.

9 artikel yang bakal Diah kongsikan dekat bawah kesemuanya berada di first page carian Google. Alhamdulillah. Menjadi juga teknik penulisan tu. Semoga segala perkongsian memberi manfaat kepada mereka yang membaca. Tahun 2019 nak lebihkan lagi artikel-artikel keibu bapaan dan artikel-artikel motivasi. Sebenarnya menulis ni sebagai peringatan untuk diri sendiri juga. Kira sekali jalan nasihatkan diri supaya jadi lebih baik.

Most Popular Article 2019
Most Popular Article 2019

Jom tengok artikel paling popular di bulan Januari 2019, dan juara jatuh kepada artikel tentang MAKANAN. Terserlah identiti kuat makan tuan blog. Ramai rupanya suka buat karipap. Accident yang kerap terjadi berkaitan karipap ialah bila orang beli dapat karipap angin. Ko rasa? Dah la seketul sekarang lima puluh sen tau. Dah jangan sedih. Baca je resepi karipap Diah share dan pergi lah kau buat sendiri lagi puas hati.


Naib juara jatuh kepada artikel pengalaman Diah pertama kali nya bila anak ketiga Diah disahkan bayi prolonged jaundice. Dah la kali pertama berpantang sendiri jauh dari mak. Hampir sebulan juga kami berulang alik ke Hospital Kuala Lumpur. Tapi memang kenangan sangat bila diri sendiri kena ‘tangkap’ kencing anak sendiri. Korang baca sendiri la kenangan tu.


Artikel ni dijangka akan mendapat perhatian pembaca juga sebab memang setiap tahun Instagram Best Nine akan menjadi satu trend. Bila penghujung tahun orang akan buat best nine sebab nak tengok gambar mana paling mendapat banyak like dan juga engagement. Cipta kenangan pun ye juga. Bila tengok semula Best Nine terus terimbau kembali masa lalu. Chewah.


Alhamdulillah bulan September tahun lepas berjaya juga tunaikan hasrat anak-anak nak pergi tengok Boboiboy di Movie Animation Park Studio (MAPS) di Ipoh. Memang berbaloi dan sangat-sangat fun sebab kami stay dalam tu dari pagi sehingga jam lapan malam. Memang seronok.


Artikel ni di tulis pada tahun 2016, masa tu kecoh netizen persoalkan kenapa ada sorang artis Malaysia yang cukup popular ni pakaikan baju anak dia yang ada gambar anjing. Ye, gambar anjing seekor. Prihatin dengan persoalan yang banyak orang tanya, Diah pun mencari la apa hukum pakai baju gambar anjing. Yelah, untuk yang beragama Islam, anjing kan haram. Kena la tahu.


Tahun 2018 merupakan tahun yang banyak makanan viral keluar antaranya brownies cookies. Diah terjumpa resepi dan kongsikan di blog supaya dapat rujuk di masa hadapan. Oven besar dah ada boleh la buat. Diah suka brownies cookies sebab dia lebih nipis jadi kuranglah terasa manis berbanding kita makan brownies cake tu.


Masuk je tahun 2019 Diah juga berkongsi kisah tentang anak angkat Datuk terlajak laris tu. Ala Datuk Alif Syukri. Dia frust bila terpaksa pulangkan semula anak angkatnya yang telah dia jaga sejak setahun sudah. Isu bermula bila netizen mempersoalkan anak angkat dia ditunjal kepala oleh pembantu rumah Datuk Alif Syukri.


Inilah satu-satunya artikel tentang kecantikan yang paling kerap dibaca di blog ni. Bukan apa Diah memang tak ada keyakinan langsung nak kongsikan tips kecantikan sebab tak reti la bab tu. Lagi satu, Diah kurang bermasalah di bahagian muka jadi nak kongsikan pengalaman tu kurang lah. Tapi tahun ni nak cuba masuk bidang beauty pula.


sehari sebelum masuk tahun baru Diah sempat bawa anak-anak ke Farm In The City Sri Kembangan Selangor. Memang berbeza betul dan memang seronok. Ibu bapa sila bawa anak-anak ke sini supaya dia kenal ayam, ikan, lembu, kambing tu macamana rupa dia ya. Siapa pergi sini memang totally enjoy kalau dia suka kan binatang. Kalau ada pilihan bercuti di Safari atau bercuti di Water Theme Park semestinya Diah pilih Safari nak tengok binatang.


sekian sahaja perkongsian artikel-artikel popular dan banyak dibaca oleh pengunjung blog rodiahamir. Terima kasih atas sokongan anda. chewah berucapa macam menang award. Semoga bulan-bulan mendatang memberi sinar dan kebahagiaan. Hello Februari please be nice to me ok.

Post a Comment

6 Comments

  1. Wah banyak juga tu artikel popular.. Alhamdulillah. Semoga Februari ini lebih baik

    ReplyDelete
  2. Seronok menulis bila penulisan kita dapat membantu pembaca dan semestinya bila berada first page Google search..tahniah Diah

    ReplyDelete
  3. wow..tahniah..banyak entry popular dia..:)

    ReplyDelete
  4. Amar pun ada pasang hasrat untuk tambah konten yang berkualiti kat blog

    ReplyDelete
  5. Banyak tu artikel popular diah. Kita punya taktau hat mana popular..jenuh nak skrol cari :D

    ReplyDelete
  6. cayalah banyak tu entry popular..sifu tlg ajar

    ReplyDelete

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras.

Terima kasih sudi comment.